Național: E oficial! Referendumul pentru familia tradițională va avea loc pe 6 și 7 octombrie

Referendumul pentru redefinirea în Constituție a noțiunii de ”familie” – în sensul în care aceasta s-ar forma prin căsătoria dintre un bărbat și o femeie – se va desfășura pe durata a două zile, respectiv 6 și 7 octombrie.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Anunțul a fost făcut de premierul Viorica Dăncilă, la începutul ședinței extraordinare de Guvern de marți, 18 septembrie.

Reamintim că Senatul a adoptat, marţi, 11 septembrie, proiectul de lege privind modificarea Constituţiei, astfel încât familia să se întemeieze pe căsătoria liber consimţită între un bărbat şi o femeie, nu între soţi, cum prevede, în formula actuală, articolul 48 al legii fundamentale.

Referendumul va fi considerat valabil dacă la acesta participă cel puțin 30% din numărul persoanelor înscrise pe listele electorale permanente, iar rezultatul va fi considerat valid dacă opţiunile pentru sau contra revizuirii reprezintă cel puţin 25% din totalul voturilor.

Practic, pentru ca referendumul să producă efecte, este nevoie de prezența la vot a 5.67 milioane de români, iar 4,72 milioane dintre voturile acestora trebuie să fie considerate valide.

PUBLICITATE