Național: Dăncilă a demis-o pe Ecaterina Andronescu din Guvern

Premierul Viorica Dancila a demis-o, astăzi, din funcția de ministru al Educației, pe Ecaterina Andronescu, după declarațiile pe tema Caracal.

Am decis să o demit astăzi pe doamna Ecaterina Andronescu din funcția de Ministru al Educației pentru declarațiile profund greșite făcute recent în cadrul unei emisiuni televizate.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Sunt afirmații care arată lipsă de înțelegere – punctual, a cazului de la Caracal și, în general, a modului în care trebuie să ne protejăm copiii de răpiri, agresiuni, abuz și trafic de persoane – din partea doamnei Andronescu. Este o atitudine lipsită de responsabilitate, care nu reflectă poziția Guvernului și care nu îmi doresc să devină asimilată cu Executivul pe care îl conduc.

Orice astfel de derapaj din partea membrilor Guvernului va fi, de acum înainte, sancționat în același mod. La fel cum voi denunța public orice acțiune sau declarație din partea oponenților politici, dacă vor încerca să profite electoral pe seama durerii pricinuite de ceea ce s-a întâmplat în Caracal.

Pentru preluarea interimatului la Ministerul Educației îl voi propune pe domnul Valer-Daniel Breaz, actualul ministru al Culturii”, a anunțat Dăncila pe Facebook.

Demiterea lui Andronescu vine după ce aceasta a spus, joi, într-o emisiune, despre cazul Caracal, că ea a fost educată să nu se urce cu străini în mașină. „Eu am învăţat de acasă să nu mă urc cu un străin în maşină”, este declarația care a adus demiterea ministrului Educației.

Ecaterina Andronescu a declarat la scurt timp după anunțul premierului că a aflat de la televizor de demiterea sa.

PUBLICITATE