Național: Carrefour retrage un produs contaminat cu o bacterie periculoasă

ANSVSA a publicat pe site-ul instituției anunțul de retragere al unui produs alimentar comercializat în magazinele Carrefour. Acesta poate fi contaminat cu o bacterie ce declanșează listerioza, boală potențial gravă, cu un timp de incubație de până la opt săptămâni.

Se recomandă persoanelor care dețin produse din lotul descris mai sus să nu le consume, ci să le distrugă sau să le aducă înapoi în magazinele de unde le-au cumpărat. Contravaloarea produselor va fi returnată, fără a fi necesară prezentarea bonului fiscal”, au scris reprezentanții Carrefour în informarea publicată pe site-ul Autorității Naționale Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor.

Persoanele care au consumat produsele menționate mai sus și care prezintă febră simplă sau însoțită de dureri de cap sunt rugate să consulte medicul și să raporteze acest consum. Femeile gravide, persoanele imunosupresoare, precum și cele în vârstă trebuie să acorde atenție deosebită acestor simptome. Aceste simptome pot sugera listerioza, boală potențial gravă, cu un timp de incubație de până la opt săptămâni”, au adăugat cei din conducerea Carrefour.

Amintim că, mai multe lanțuri de magazine au anunțat retrageri de produse, în vară, existând temerea că ar fi fost contaminate cu bacteria Listeria monocytogenes.

Posteaza un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*