Național: Carosabil umed în Moldova. Cum se circulă pe drumurile naționale (17 ianuarie)

La acest moment, circulația pe drumurile naționale din Moldova se desfășoară fără evenimente cauzate de condițiile meteorologice. – informează Direcția Regională de Drumuri și Poduri.

Carosabilul este umed, acoperit cu zăpadă frământată în strat de 0-1 cm la acostament pe DN 17A, DN 18 (județul Suceava), umed în județul Botoșani, respectiv uscat cu porțiuni umede în rest.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Pe timpul nopții, la nivelul DRDP Iași s-a acționat cu 60 autoutilaje și s-au răspândit 97 tone material antiderapant. În prezent pe drumurile din administrare sunt în acțiune 43 de utilaje.

Ninge la Vatra Dornei, vizibilitatea este bună, iar temperatura aerului în regiune este cuprinsă între -3°C la Bârlad și +2°C la Botoșani și Galați.

La nivel național, Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că în prezent nu sunt drumuri naţionale sau autostrăzi blocate din cauza condiţiilor meteo, există în schimb 2 drumuri naţionale cu restricţie de tonaj, astfel:

– în judeţul Gorj, traficul este restricţionat pe DN 67C, între localităţile Novaci şi Rânca, pe tronsonul kilometric 16 şi 34+800 de metri, pentru autovehicule cu masa totală maximă autorizată mai mare de 7,5 tone. Restricţia de tonaj este estimată a dura până în data de 31.03.2019;

– judeţul Alba, pe DN 75, între Albac şi limita cu judeţul Bihor, este aceeaşi restricţie pentru tonajul greu, estimată a dura până astăzi.

Privitor la condiţiile meteo-rutiere, informăm că ninge în continuare pe majoritatea drumurilor naţionale care duc către zonele înalte de munte, iar pe Autostrada A1 Sibiu – Deva este semnalată ceaţă densă, care reduce vizibilitatea sub 100 de metri, iar pe alocuri s-a depus şi polei. Recomandăm prudenţă sporită, viteză redusă, folosirea frânei de motor şi adoptarea unei conduite preventive.

Se menţin în continuare cele 4 drumuri naţionale cu circulaţia oprită, din diferite cauze, respectiv:

1. DN2L, în Soveja, judeţul Vrancea, la kilometrul 59+900, ca urmare a precipitaţiilor abundente din cursul verii, care au dus la prăbuşirea dalei de beton a podului, pe toată lăţimea căii de rulare;

2. DN7C (Transfăgărăşan), de la kilometrul 104 (Piscu Negru, judeţul Argeş) până la kilometrul 130+800 de metri (Bâlea Cascadă, judeţul Sibiu), conform regulamentului de funcţionare pe timpul iernii;

3. DN12B, în Slănic Moldova, judeţul Bacău, pe tronsonul kilometric 16+450-17+500, unde, la intrarea în localitate s-a produs o cedare a terasamentului de drum, ce a dus la surparea acestuia pe o lungime de 3 metri. Traficul rutier se desfăşoară pe urmatoarea rută ocolitoare: DN12B km 16+450 – str. Vasile Alecsandri – DN12B km 17+500 şi retur, cu o restricţie de tonaj de 7,5 tone. Şi tot pe acest drum, dar pe tronsonul 0+452 – 0+487, din cauza unei alunecări de teren ce a dus la tasarea platformei carosabilului, circulaţia se desfăşoară pe ruta ocolitoare: DN12A km 103+000 – str. 1 Mai – str. Răducanu – str. Podu de Fier – str. Tiseşti – str. Semicercului – str. Bradului – intersecţie cu DN12B km 2+000 şi retur;

4. DN67C (Transalpina), închis pentru toate categoriile de autovehicule în timpul iernii, pe tronsonul Rânca (Gorj) – Obârşia Lotrului (Vâlcea), între kilometrii 34+800 de metri şi 59+800 de metri.

PUBLICITATE