Național: Canabisul ar putea fi legalizat în România. Anunțul făcut de ministrul Finanțelor

Ministrul Finanțelor, Eugen Teodorovici, a spus că se discută despre legalizarea canabisului în România, în scopuri medicinale, în condițiile în care mai multe țări europene au făcut acest lucru.

Eugen Teodorovici a declarat, miercuri, la Parlament, referitor la posibilitatea legalizării cannabisului în scop medicinal, că este de analizat dacă practica europeană este de luat în calcul.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Poate și în România se va ajunge la o dezbatere pe acest subiect, cu argumente de o parte și de alta, și se va lua o decizie. Dacă în vestul Europei sunt multe exemple de legalizare, de ce să nu analizezi dacă practica europeană e de luat în calcul?„, a spus ministrul Finanțelor.

Întrebat dacă se lucrează la Guvern la un astfel de proiect, Teodorovici a spus: „Nu știu dacă la Guvern, dar dacă ieri a fost la Ministerul Sănătății comisia de profil, înseamnă că asta este direcția în care se merge. E deja o practică europeană și justificarea o are, medicinal vorbind. Fiind în fază terminală pacienții, probabil că este o cale de a diminua din suferințele pe care aceștia le au”.

PUBLICITATE