Național: Campanie de tip phishing, desfășurată pe Facebook. Avertismentul CERT-RO

Centrul Naţional de Răspuns la Incidente de Securitate Cibernetică (CERT-RO) atrage atenţia asupra unei noi campanii de tip phishing scam care se derulează, în aceste zile, prin intermediul reţelei de socializare Facebook.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Recent, pe conturile social media ale CERT-RO am primit notificări de la persoane care au fost etichetate de prieteni din cadrul rețelei în postări care făceau referire la unele accidente grave.

Pentru mai multe detalii, aceștora li se furnizează un link. După accesare, victima este redirecționată către o pagină web unde care ar trebui să-și introducă username-ul și parola corespondente Facebook, pentru a putea vedea respectivele imagini de la accident.

Așa cum se poate observa, grafica utilizată de atacatori este evident diferită de cea din pagina de autentificare legitimă, un alt semn de alarmă constituind-ul domeniul afișat, care nu este facebook.com.

Evitați accesarea unor astfel de link-uri și nu furnizați date, până nu verificați sursa de unde a venit o astfel de cerere. Ne bucurăm să constatăm că utilizatorul care ne-a trimis inițial notificarea și-a dat seama de păcăleală, după ce a studiat materialele de awareness de pe site-ul cert.ro! – este mesajul specialiștilor în securitate cibernetică

PUBLICITATE