Național: Bâlbele și povestea horror din Caracal

Informații șocante și detalii revoltătoare cu privire la intervenția autorităților au ieșit la iveală în cazul fetelor dispărute la Caracal.

Totul a început pe 14 aprilie, atunci când a dispărut fără urmă Mihaela, o tânără de 19 ani, care a plecat de acasă, din comuna Dioşti, către Caracal, pentru a scoate bani de la bancomat. La întoarcere, Mihaela a luat o maşină la ocazie, iar de atunci nu a mai fost văzută.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Trei luni mai târziu, miercuri, 24 iulie, Alexandra, în vârstă de 15 ani, la întoarcerea de la școală, s-a urcat într-o maşină la ocazie, iar atunci a fost ultima dată când a fost văzută.

În această dimineață, o descoperire șocantă a fost făcută de polițiștii din Caracal în gospodăria unui bărbat de 66 de ani, mecanic auto. Anchetatorii au descoperit mai multe rămășițe ce par a avea origine umană și despre care se crede că aparțin tinerelor date dispărute. Mai mult, se pare că părinții uneia dintre fetele dispărute a recunoscut o parte din bijuteriile găsite la bărbatul suspect.

Cazul este unul șocant, iar polițiștii merg pe varianta existenței unui criminal în serie, care și-ar fi tranșat și ars victimele.

Bâlbele autorităților

Una dintre fete ar fi sunat ieri, la ora 11:00, la „112”. A avut 3 apeluri. Fata a spus că este sechestrată și a încercat să dea câteva detalii. Doar că Serviciul de Telecomunicații Speciale ar fi trimis către polițiști trei adrese greșite, iar poliția a intervenit prea târziu, abia în această dimineaţă, la ora 6.00, adică 19 ore mai târziu.

Poliția și STS vin cu informații contradictorii și caută să arunce vina în cealaltă parte. Poliția susține că STS ar fi trebuit să identifice zona apelului, în schimb ar fi furnizat o arie foarte largă.

Totuși, polițiștii au aflat adresa principalului suspect în jurul orei 2.20-3.00, au ajuns la locuință în jurul orei 4:00, dar au intervenit abia la ora 6:00 pentru că „nu au avut indicii clare despre sechestare” și s-a așteptat obținerea autorizației pentru pecheziție.

Control la Caracal

Ministrul de Interne, Nicolae Moga, şi Ioan Buda, şeful Poliţiei Române, se vor deplasa la faţa locului pentru a analiza modul în care oamenii legii au gestionat cazul.

Cei doi se vor deplasa la Caracal la insistenţa premierului Viorica Dăncilă, urmând să fie asistaţi de Gheorghe Nucu Marin, secretar de stat, şi comisarul şef de poliţie Ionică Iulian Vincenţiu, şeful Corpului de Control al ministrului de Interne.

Cei patru vor să se asigure că verificările privind modul în care au acționat polițiștii vor fi efectuate cu celeritate astfel încât eventualele nereguli să fie identificate și să fie dispuse cele mai drastice măsuri împotriva celor vinovați.

Până acum, a fost destituit inspectorul șef adjunct al IPJ Olt, Nicolae Eugen Alexe.

Procurorul general interimar Bogdan Licu:

A trecut o perioadă lungă, câteva ore, din momentul în care a fost identificată locația în care se afla asasinul până în momentul în care s-a efectuat percheziția. Constituția României permite ca atunci când viața unei persoane este pusă în pericol să se poată interveni de către organele statului fără autorizația judecătorului…E posibil ca în această perioadă fata să fi fost în viață

surse: presa națională
PUBLICITATE