Național: Astăzi, 21 ianuarie 2019, este cea mai deprimantă zi a anului

Cunoscută în toată lumea ca „Blue Monday” („Lunea albastră / tristă“), 21 ianuarie a fost desemnată cea mai deprimantă zi din anul 2019, din cauza unui cumul de factori, printre care finalul vacanţei, datoriile acumulate şi condiţiile meteorologice.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Blue Monday este un nume dat zilei de luni din a treia săptămână a lunii ianuarie considerată ca fiind cea mai deprimantă zi a anului. Aceasta este concluzia la care a ajuns un psiholog britanic, care a fost interesat să găsească o formulă matematică prin intermediul căreia să descopere care ar putea fi cea mai deprimantă zi din an.

Acest nume a fost atribuit pentru prima dată acestei zile în 2005, de către compania Sky Travel, în cadrul unei campanii de publicitate. Apoi, acestei date i-au fost atribuite mai multe conotații negative sociale: schimbarea vremii, ghinion la bani, etc.

Psihologul Cliff Arnall a creat și o formulă matematică elaborată pentru a calcula cele mai deprimante zile ale anului. El a luat în considerare vremea, facturile la utilități, datoriile, nivelul motivațional, precum și faptul că majoritatea oamenilor urăsc zilele de luni.

Blue Monday” nu este singura dată de acest fel stabilită de psihologi. De exemplu, decembrie este, de asemenea, luna în care a existat cel mai mare risc de a fi părăsit de partenerul de viaţă – ziua cu cea mai mare probabilitate în acest sens fiind 11 decembrie.

PUBLICITATE