Național: Adina Florea, propunerea minstrului Toader pentru funcția de șef al DNA

Procurorul Adina Florea este propunerea minstrului Tudorel Toader pentru funcția de șef al DNA, a anunțat, astăzi (6 septembrie), Ministerul Justiției.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

În urma desfășurării procedurii de selecție care a avut loc în  perioada  6 august – 4 septembrie 2018, la sediul Ministerului Justiției, vă aducem la cunoștință faptul că propunerea ministrului  justiției Tudorel TOADER pentru numirea în funcția de procuror șef al  Direcției Naționale Anticorupție este doamna Adina FLOREA .

În conformitate cu dispozițiile art. 54 alin. 1 din Legea nr. 303/2004 privind statutul judecătorilor şi procurorilor, republicată, cu modificările și completările ulterioare, urmează ca această propunere să fie transmisă Secției pentru procurori din cadrul Consiliului Superior al Magistraturii în vederea obținerii avizului consultativ, și ulterior, Președintelui României, domnul Klaus IOHANNIS, pentru numirea în funcție. – notează comunicatul Ministerului Justiției

Adina Florea, propunerea lui Tudorel Toader pentru funcția de procuror șef al DNA, este procuror din cadrul Parchetului Curții de Apel Constanța.

Magistratul a avut și funcții de conducere în cadrul Parchetului, fiind procuror șef și procuror șef adjunct timp de mai mulți ani.

Potrivit DC News, Adina Florea este vizată de un dosar aflat pe rolul DNA, ca urmare a plângerii unui polițist.

PUBLICITATE