Național: Accident aviatic în România: Un MIG s-a prăbușit la un show aviatic

Un avion de lutpă Mig 21 Lancer al Forțelor Aeriene Române s-a prăbușit, sâmbătă, 7 iulie, în timpul unui zbor demonstrativ organizat în cadrul unui miting aviatic de la Baza Aeriană Borcea.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

După ce s-a izbit de pământ, aparatul de zbor a explodat, flăcările și fumul ajungând la zeci de metri înălțime. La fața locului se aflau peste 3000 de oameni. Se pare că pilotul a făcut tot posibilul să evite mulțimea de oameni și s-a prăbușit pe un câmp din apropiere.

Conform Adevărul, surse din cadrul bazei aeriene confirmă că pilotul avionului MiG-21 LanceR n-a apucat să se catapulteze şi a murit la impactul avionului cu solul, care a generat o explozie puternică.

Ministrul Apărării Naţionale, Mihai Fifor, confirmă moartea pilotului.

Locotenent-comandorul Florin Rotaru, pilotul aeronavei MiG 21 LanceR prăbușită la Fetești, și-a pierdut viața. Ofițerul era în vârstă de 36 de ani și îndeplinea funcția de pilot-șef în cadrul Escadrilei 861 Aviație Luptă, Baza 86 Aeriană Fetești. Aeronava pilotată de locotenent-comandorul Florin Rotaru s-a prăbușit sâmbătă, 7 iulie, în jurul orei 13.30, după un zbor executat în cadrul unui miting aerian organizat pe aerodromul militar Borcea. Conducerea Ministerului Apărării Naționale transmite condoleanțe și este alături de familia îndoliată„, se arată în comunicatul transmis de MApN.

PUBLICITATE