NASA: Unul dintre sateliții planetei Saturn ar putea întreține viață extraterestră

Cercetătorii NASA au anunţat astăzi (13 aprilie), într-o conferinţă de presă, că Enceladus, unul dintre sateliţii naturali ai planetei Saturn, ar putea să întreţină forme de viaţă extraterestră

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Sonda Cassini, lansată de NASA, a descoperit prima dovadă a unor reacţii chimice care se produc la adâncimi mari sub stratul de gheaţă de pe Enceladus şi care ar putea să creeze un mediu favorabil pentru colonii de microbi – relatează News.ro. 
Experţii sunt de părere că această descoperire reprezintă „ultima piesă dintr-un puzzle” care dovedeşte că viaţa este posibilă pe Enceladus – notează digi24.ro

În octombrie 2014, NASA a lansat sonda Cassini pentru a analiza jeturilor de vapori care sunt expulzate în spaţiu prin crăpăturile din gheaţa de pe Enceladus şi a descoperit molecule de hidrogen şi dioxid de carbon.

Potrivit savanţilor americani, hidrogenul provine dintr-o reacţie hidrotermală între oceanul satelitului şi nucleul său pietros.

Dacă hidrogenul este prezent, el se poate combina cu dioxidul de carbon pentru a forma metan, care este consumat de microbi – aşa cum se întâmplă la adâncimi mari în oceanele şi mările de pe Terra.

În februarie, agenţia spaţială a anunţat într-o conferinţă asemănătoare descoperirea a şapte exoplanete de mărimea Terrei într-un singur sistem solar, denumit Trappist-1.(vezi articolul – AICI)

PUBLICITATE