NASA anunţă o mare descoperire: 7 planete asemănătoare Pământului

NASA anunţă descoperirea a şapte planete de mărimea Terrei gravitând în jurul unei singure stele, aflate la 40 de ani-lumină de planeta noastră.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Conform cercetătorilor, toate cele şapte planete ar putea avea apă în formă lichidă la suprafaţă, iar trei planete sunt în zona care în mod tradiţional este considerată „locuibilă”, unde viaţa ar putea fi o posibilitate.

Anunțul a fost făcut publicului astăzi, 22 februarie, la ora 20:00 (ora României), într-o conferinţa de presă, difuzată și pe site-ul oficial al Agenţiei spaţiale americane.

Descoperirea a fost realizată în urma studiilor cu telescopul Spitzer Space.

Cercetătorii susțin că steaua (Trappist-1) descoperită este mică şi rece astfel clima celor şapte planete este temperată. Asta înseamncă că ar putea avea anumite cantităţi de apă lichidă şi poate chiar viaţă

„Această descoperire este un pas spre găsirea unor planete cu condiții propice vieții. Suntem cu un pas înainte spre a găsi răspunsul la întrebarea: suntem singuri în Univers? Găsirea unui al doilea Pământ a devenit doar o problemă de timp”- au declarat cercetatorii de la NASA

PUBLICITATE