„Na, poftim, cetățeni, ce (CARA)BELEA la primărie!”

Primăria „extraordinară”. În ședință extraordinară pentru funcții, erori materiale și demisii!

Totul pentru ca ilegalitățile din Primărie să continue! Grabă mare la primărie să se convoace o ședință de urgență, extraordinară.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Sub pretextul că Andrei Carabelea a citit, și el, în sfârșit o prognoză economică, nu doar pe cea de la meteo.

Și a făcut, vezi bine Doamne, o „mare negociere” pentru reducerea dobânzii creditelor care îndatorează municipiul Piatra-Neamț.

Să ne înțelegem foarte bine: ȘASE luni de salarii încasate din banii noștri i-au trebuit primarului ca să vadă că „Banca Naţională reducea dobânda de politică monetară la 1,25% pe an, de la 1,50%, fiind cea mai mică dobândă cheie din istorie, ceea ce ar susține scăderea în continuare a ROBOR-ului și implicit a ratelor la credit” (https://www.zf.ro/banci-si-asigurari/update-decizie-neasteptata-inceput-an-banca-nationala-reduce-dobanda-19868332).

ȘASE luni pentru ca primarul să aplice ceea ce analiștii prognozau încă de anul trecut. Nota ȘASE, domnule “prfesor”! Ați trecut, precum au trecut neobservate și ilegalitățile din primărie. Până acum!

Ce vrea primarul, de fapt, de la această ședință extraordinară?

Să-i fie trecut proiectul de hotărâre care “remediază o eroare materială” a procedurii de selecție a membrilor consiliilor de administrație ale societăților comerciale unde primăria este acționar.

Adică sinecuri! Sinecuri care, probabil, să le fie acordate celor care ar putea să vorbească despre neregulile din primărie.

Pentru că, nu mai departe de săptămâna trecută, ieșeau în spațiul public posibile autodenunțuri.

Marius Irimia, viceprimar suspendat de o instanță, se proclama în direct, la emisiunea realizată de Valentin Bălănescu din 7 mai, „consilier onorific al primarului”, dar și „voluntar asumat care face muncă de viceprimar”. (Mesagerul de Neamț).

Posibilul autodenunț nu se încheie aici. Pe un ton care demonstrează un dispreț total față de legile acestei țări, dar și de o decizie a instanței, Marius Irimia spune clar că “am HOTĂRÂT să rămânem aici”.

El singur, dom’le, s-a consultat cu sine și a ajuns la concluzia că “Revoluția unei bune guvernări” începe cu revoluția ierarhiilor din organigrama Primăriei.

Fără nici o împuternicire legală, fără a fi votat în funcție, el este viceprimar și punct. Simplu cetățean, azi viceprimar.

Întrebarea logică pe care o pun este: Oricine poate veni să se autoproclame viceprimar? Să intre în Primărie, să vină în biroul viceprimarului și să înceapă să dea ordine funcționarilor publici, să ia decizii și să dispună de viitorul pietrenilor? Sau au liber la uzurpat funcții publice doar cei de sub oblăduirea domnului Andrei Carabelea, prieteni, cunoștințe ai acestuia?

Na, poftim, cetățeni, ce (CARA)BELEA la primărie! În ședințe extraordinare! Când tot ce fac, o fac pentru EI, legile nu mai contează! NOI, pietrenii, suntem dați uitării! Suntem buni numai să le plătim salariile!

Mihai-Sebastian Soroceanu
PUBLICITATE