Municipiul Piatra-Neamț va fi gazda dezbaterii ,,Agora – Viitorul Europei” (1 septembrie)

Municipiul Piatra-Neamț va fi gazda dezbaterii ,,Agora – Viitorul Europei”, evenimet axat pe cele cinci scenarii privind viitorul Europei, prezentate în Cartea Albă publicată de Comisia Europeană în martie 2017.  Dezbaterea este organizată de către reprezentanța Comisiei Europene în România și platforma media CaleaEuropeana.ro și va avea loc vineri, 01 septembrie, începând cu ora 11, la Curtea Domnească.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Discuția va fi inițiată de cinci personalități locale, fiecare susținând unul dintre scenariile analizate în Cartea Albă privind Viitorul Europei, urmată de o dezbatere mai largă cu cetățenii care, la final, vor vota scenariul pe care îl consideră cel mai potrivit pentru un viitor de succes al României în Uniunea Europeană.

„Invit cetățenii orașului să ia parte în mod direct la deciziile care vor influența viitorul Uniunii Europene, al României și al orașului nostru. Suntem încântați că Piatra-Neamț se află printre cele trei orașe din Romania care găzduiesc acest eveniment, ce își propune să faciliteze comunicarea între Comisia Europeană și cetățeni” a declarat primarul Dragoș Chitic.

Cartea albă privind viitorul Europei a fost anunțată de președintele Juncker în discursul privind starea Uniunii din 14 septembrie 2016, inițiativa fiind salutată de liderii UE-27 cu ocazia summitului de la Bratislava din 16 septembrie 2016. Ea analizează modul în care Europa se va schimba în următorii zece ani, de la impactul noilor tehnologii asupra societății și a locurilor de muncă, la preocupările suscitate de globalizare și în materie de securitate. Documentul prezintă cinci scenarii, fiecare dintre ele conturând modul în care ar putea arăta Uniunea la orizontul anului 2025, în funcție de alegerile pe care le va face Europa. Scenariile au un caracter ilustrativ,  nu se exclud reciproc și nu sunt exhaustive.

PUBLICITATE