Municipiul Piatra-Neamţ, premiat de Ambasada Franței. A câștigat concursul „Orașul durabil”

Ambasada Franței în România, în parteneriat cu Business France și Camera franceză de Comerț și Industrie din România (CCIFER) a lansat prima ediție a concursului „Orașul durabil”, deschis tuturor comunităților – județe, municipii, orașe, comune – care premiază inițiativele inovatoare din domeniul dezvoltării sustenabile.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Acest concurs își propune să pună în valoare inițiativele pozitive ale colectivităților locale din România și să le recompenseze pe cele mai implicate în dezvoltarea durabilă și în lupta împotriva schimbărilor climatice pentru acțiunile lor în domeniile cheie care se circumscriu „orașului durabil” : 1) apă, canalizare și gestionarea deșeurilor; 2) mobilitate urbană; 3) eficiență energetică; 4) valorificarea construcțiilor și reabilitarea patrimoniului.

Câștigătorii din acest an sunt: Piatra-Neamț (categoria „Mobilitate urbană”), Alba Iulia (categoria „Valorificarea construcţiilor, reabilitarea patrimoniului, regenerare urbană””), Seini (categoria „Eficienţă energetică”) și judeţul Prahova (categoria „Apă, canalizare şi gestionarea deşeurilor”).
Ceremonia de decernare a premiilor a avut loc luni (14 mai), la Ambasada Franţei din Bucureşti, în prezenţa ambasadoarei Michele Ramis.

Municipiul Piatra Neamţ a fost câştigătorul categoriei „Mobilitate urbană”

Foto (c) CRISTIAN NISTOR AGERPRES FOTO

Municipiul Piatra Neamţ a fost câştigătorul categoriei „Mobilitate urbană”, cu proiectul „Combinarea de soluţii pentru a creşte mobilitatea urbană, pentru a reduce amprenta de carbon, pentru a spori siguranţa deplasărilor şi pentru a promova un stil de viaţă sănătos şi activ”.

Încercăm să facem din Piatra Neamţ un oraş în care mobilitatea urbană să fie la ea acasă, în care oamenii să se simtă protejaţi, în care oamenii să se simtă bine şi, prin aceste proiecte, să ne protejăm şi mediul„, a afirmat primarul municipiului, Dragoş Chitic, la primirea premiului. – notează Agerpres

Proiectele câștigătoare au fost selectate de un juriu format din experți independenți și au câștigat o excursie de studiu într-o comunitate de referință parteneră din Franța pentru a vedea alte exemple inovatoare în ceea ce privește dezvoltarea durabilă a comunităților.

sursa foto: Foto: (c) CRISTIAN NISTOR / AGERPRES FOTO
PUBLICITATE