Mugurel Cozmanciuc și Marcel Ciolacu, șeful PSD, doctoranzi la Academia S.R.I.

Șeful PNL Neamț, deputatul Mugurel Corneliu Cozmanciuc este doctorand în cadrul Academiei Naționale de Informații (SRI), coleg de studii cu președintele PSD, Marcel Ciolacu.

Conform propriei prezentări, Academia Națională de Informații este o componentă esenţială a Serviciului Român de Informații. În acest cadru, se formează și educă viitorii și actualii ofiţeri de informaţii, studiile fiind și pentru cunoașteri aprofundate a domeniului intelligence și securitate.

De-a lungul timpului, zeci de politicieni, miniștri în funcție, parlamentari, europarlamentari și conducători de instituții și-au făcut studii în securitate la Academia Națională de Informații, instituție de învățământ superior a SRI.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Unii studenți urmează cursurile pentru că așa le cere activitatea din domeniu, alții pentru aprofundarea cunoștințelor și mai este o categorie, în special de politicieni, care se înscriu la astfel de cursuri pentru că ”asa dă bine la CV”.

Printre aceștia se întâlnesc și plagiatori de meserie, Academia SRI raportând drept plagiate, în ultimul an, 41 dintre doctoratele pe care le-a acordat. Pentru 14 dintre ele au fost deja emise ordine de ministru pentru retragerea titlului.

Mugurel Corneliu Cozmanciuc este unul din studenții doctoranzi ai acestei instituții, într-o bază de date a Academiei apărând înmatriculat în 2014, iar în linkul cu doctoranzi, apărând că în 2019 se află în anul I, sub coordonarea Prof. univ. dr. Lesenciuc Adrian.

 

PUBLICITATE