Mugurel Cozmanciuc a reușit marea performanță de a ”teleormaniza” PNL Neamț

Liberalii nemțeni au făcut public, pe Facebook, lista candidaților la alegerile parlamentare din 6 decembrie.

Cele două liste sunt deschise de aceleași figuri arhicunoscute, politicieni de meserie, Eugen Țapu-Nazare la Senat și Mugurel Corneliu Cozmanciuc la Camera Deputaților.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Ciudat este că singura persoană de pe listele de candidați care are o activitate administrativă și parlamentară notabilă și care se bucură de o mare încredere în rândul electoratului, este pe poziția a doua la deputați: Laurențiu Leoreanu.

Pe locul 3 la Camera Deputaților se află Mara Calista, fosta consilieră a Alinei Gorghiu, adusă de Cozmanciuc tocmai de la Teleorman pentru a fi făcută deputat.

Se pare că niciun liberal nemțean nu l-a convins pe Mugurel Cozmanciuc că merită să ocupe locul 3 (ultimul loc eligibil) și a hotărât să mai aducă o persoană din alt județ, ca să nu mai fie el singurul venetic parașutat la Neamț.

Este prima dată în istoria liberală de la Neamț când resursa proprie este dată la o parte și se aduc pe locuri eligibile persoane din alte județe. Și nu de oriunde: de la Teleorman!

Locul 4 la deputați este ocupat de Bogdan Buhușanu, trezorierul lui Mugurel Cozmanciuc, cel care se ocupă de ”intrările și ieșirile” banilor din partid.

Pe restul locurilor se află Daniel Vasiliu, Adrian Alui Gheorghe, Grigoruță Oniciuc, Ciprian Meriută, Adrian Jucan, Vlad Diaconu.

La Senat, lista este deschisă de același Eugen Țapu-Nazare, surse liberale spunând că a funcționat și anul acesta principiul ”locului cu taxă”.

Pe locul doi se află consilierul municipal Constantin Teodorescu, urmat de Elena Preda, înscrisă de curând în PNL, apoi fostul prefect PSD Vasile Panaite și Neculai Ivanov, un apropiat al lui Gheorghe Ștefan, fost director al ApaServ.

În urmă cu două săptămâni, Ludovic Orban le-a amintit liderilor județeni că nu sunt veșnici, spunându-le: “Puneți tineri pe liste, oameni fresh, fețe noi. Noi nu suntem veșnici, trebuie sa ne gândim la viitorul partidului”. La Neamț, la cum arată lista de candidați, se pare că Mugurel Cozmanciuc a spus ”pas” dorinței lui Orban.

PUBLICITATE