Mugur Cozmanciuc: „sper ca PSD Neamț să nu blocheze proiectul autostrăzii Iași – Tg. Mureș”

Guvernul Cioloș și PNL au printre priorități autostrada Iași – Tg. Mureș,
sper ca PSD Neamț să nu încerce, prin manipulare, să blocheze acest proiect

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

 După ani de zile în care infrastructura mare din Moldova a fost neglijată, proiectul de buget pentru anul 2016 alocă fonduri pentru autostrada Iași – Tg. Mureș, atât de necesară regiunii de Nord-Est a țării. Menționez că banii vor fi alocați studiului de fezabilitate pentru tronsonul Târgu Neamț – Iași – Ungheni.

E un prim pas în realizarea autostrăzii de care Moldova și județul Neamț au atâta nevoie, iar acest lucru nu poate decât să mă bucure.

Din păcate, PSD rămâne ostil proiectelor de dezvoltare pentru Moldova și pentru județul Neamț, existând riscul să le saboteze inclusiv în Parlament. PSD pare în continuare incapabil să vadă și să susțină interesul Moldovei.

Trebuie să înțelegem cu toții că autostrada care leagă Moldova de Transilvania e absolut necesară și va atrage investiții inclusiv în Neamț, ducând la crearea de noi locuri de muncă în construcții, în industrie, în turism.

Cer de aceea celor din PSD Neamț să nu critice pe cei care chiar fac ceva, adică noul guvern și să vadă vina și incompetența fostului guvern PSD pe subiectul infrastructurii rutiere.

Solicit de asemenea bărbaților politici ai PSD să lase deoparte ranchiuna și să voteze în favoarea proiectului de buget pe anul 2016. Acest buget va fi primul pas pentru a moderniza în mod decisiv infrastructura județului Neamț și a Moldovei. În viitor trebuie să avem în vedere și pasul următor, adică o autostradă care să traverseze Moldova de la nord la sud, de la Suceava la București.

Comunicat de presă, Mugur Cozmanciuc

PUBLICITATE