Mugur Cozmanciuc: Schimbarea prefectului, a treia bătălie pierdută de PSD Neamț


Mugur Cozmanciuc (președinte PNL Neamț): Schimbarea prefectului, a treia bătălie pierdută de PSD Neamț

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Decizia de schimbare din funcție a prefectului de Neamț, Vlad Angheluță, confirmă neregulile semnalate de PNL Neamț cu privire la activitatea fostului prefect. După cele două încercări nereușite de schimbare a primarului PNL de Piatra Neamț, domnul Dragoș Chitic, PSD Neamț mai înregistrează o înfrângere după ce prefectul „garantat PSD” a fost schimbat. PNL Neamț vede această schimbare drept o decizie normală a actualului guvern și așteaptă de la noul prefect imparțialitate, asigurarea unei bune și corecte desfășurări a proceselor electorale și depolitizarea structurilor administrative.

Activitatea fostului prefect n-a avut nimic în comun cu fișa postului a unui reprezentant al Guvernului într-un județ, iar derapajele „psd-iste” cred că i-au adus și schimbarea din funcție. Hăituirea adversarilor politici ai „partidului mamă” PSD cu siguranță nu are ce căuta într-o prefectură. Agenda prefectului unui județ nu se face la partid, iar PSD Neamț încă nu a înțeles acest lucru.

Totodată, remarc faptul că prin demiterea prefectului Angheluță cade și prima redută a PSD în Neamț. Vremurile celor care taie, spânzură și împart într-un județ, punând stop dezvoltării și ținând cetățenii în sărăcie, cred că au trecut. Modelul de politică pe care PSD ni-l propune cred și sper că e unul expirat. Până la urmă, semnalul dat de români  la alegerile prezidențiale înseamnă cu totul altceva: un alt mod de a aface politică.

Chiar dacă de ieri nu mai conduce Prefectura Neamț, PSD conduce încă Consiliul Județean Neamț. Ce vedem acum e doar mică mostră din ce ar însemna PSD șef peste Consiliul Județean după alegerile locale: ar însemna pierderea a câtorva mii de locuri de muncă, ar însemna alocarea discreționară și partinică a fondurilor pentru drumuri județene și comunale, ar însemna ca instituția Consiliului Județean să continue să fie „pușculița de partid” a PSD. Sunt însă sigur că nemțenii doresc normalitate, transparență și eficiență în cheltuirea banului public și vor spulbera visul PSD-ist, pe 5 iunie, la vot.

Mugur Cozmanciuc,
Președinte PNL Neamț

PUBLICITATE