Mugur Cozmanciuc, pe lista unui „Guvern din umbră” al PNL


Deputatul PNL Ovidiu Raeţchi a propus, dumincă, constituirea unui guvern PNL din umbră, care să monitorizeze activitatea Executivului condus de Sorin Grindeanu şi să sancţioneze ”derapajele guvernului Dragnea-Grindeanu”. Printre numele pe care deputatul Raețchi le propune, apare și Mugur Cozmanciuc, președintele PNL Neamț.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Deputatul liberal Ovidiu Raețchi consideră că PNL se află în situatia de a structura în următoarele săptămâni un Guvern din umbră care sa coordoneze opoziția la Executivul Dragnea-Grindeanu:

„PNL trebuie să folosească următoarea perioadă pentru a structura un guvern din umbră care să asigure o opoziţie argumentată la guvernul Dragnea-Grindeanu. Rezultatul de la alegerile parlamentare a demonstrat că discursul despre „restauraţia FSN” şi despre „baronul Dragnea” – deşi perfect întemeiat – nu mai este suficient singur. Cetăţenii le-au oferit încrederea celor din PSD în ciuda acestor riscuri, fiind dispuşi să accepte un program axat pe conceptul de Bună Guvernare chiar dacă el venea din partea unor condamnaţi penal cu probleme de credibilitate. Iată de ce nu mai putem rămâne doar la nivel retoric, este de datoria noastră să depunem şi un efort de ordin tehnic, prin care sa deconstruim utopiile economice promise de Liviu Dragnea. Un guvern din umbră al PNL funcţional chiar din luna februarie este absolut necesar”, a declarat Ovidiu Raeţchi, potrivit unui comunicat de presă

Potrivit lui Raeţchi, este nevoie de specialişti cu discursuri aplicate pe domenii care să sancţioneze ”derapajele guvernului Dragnea-Grindeanu” şi care să urmărească în ce măsură programul de guvernare al PSD este aplicat şi care sunt efectele asupra României.

”PNL are la ora actuală numeroşi membri de partid competenţi şi integri care ar putea gestiona anumite domenii de specialitate. Îi nominalizez aici pe Ionuţ Stroe (externe), Florin Cîţu (finanţe), Pavel Popescu (sănătate), Raluca Turcan sau Radu Zlati (educaţie), Mugur Cozmanciuc (energie), Iulian Dumitrescu (economie), Ben-Oni Ardelean (afaceri europene), Mara Calista (tineret şi sport), Florin Roman (mediu), Adriana Săftoiu (muncă şi protecţie socială), Daniel Fenechiu sau Cătălin Predoiu (justiţie); doar ca să dau câteva nume, dar lista poate continua”, a adăugat Raeţchi.

D.M.B.
PUBLICITATE