Mugur Cozmanciuc: „Baronul suprem a ajuns, până la urmă, să conducă partidul baronilor”

Astăzi, 18 octombrie 2015, co-președinții PNL Neamț- Mugur Cozmanciuc și Alexandru Drăgan- au susținut o conferință de presă. De asemenea, la conferință a participat și Monica Anton, purtătorul de cuvânt al organizației județene a PNL din Neamț.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Co-președintele PNL Neamț Mugur Cozmanciuc a făcut o serie de referiri la alegerile din PSD și la așa-zisele reforme pe care acest partid vrea să le implementeze.  „Trecuţi printr-o serie de reforme ratate, toate fără substanţă şi privite drept mişcări de imagine de cei care le-au impus, acum membrii PSD şi-au dat arama pe faţă alegându-l pe Liviu Dragnea în fruntea lor. Baronul suprem a ajuns, până la urmă, să conducă partidul baronilor. E drept, şi la congresul de faţă se vorbeşte de reforme, de schimbări de trupe, însă când cel mai cunoscut baron al partidului ajunge în fruntea partidului e mai greu să păcăleşti lumea. Alegerea lui Liviu Dragnea în fruntea partidului înseamnă un singur lucru: PSD şi-a ales un preşedinte după chipul şi asemănarea partidului. Şi-am să vă dau şi câteva exemple care să-mi susţină afirmaţia. Liviu Dragnea a păstorit vreme îndelungată unul din cele mai sărace judeţe ale României şi l-a menţinut în sărăcie pentru a-l putea ţine sub control. Nu-i o noutate pentru PSD, asta s-a întâmplat în mai toate fiefurile roşii, însă cu Dragnea preşedinte această metodă de menţinere a puterii se mută la Bucureşti, în centrul de comandă al Guvernului, cu efecte pentru întreaga ţară”, a precizat Mugur Cozmanciuc.

De asemenea, liderul liberal a făcut câteva precizări legate și de asemănarea dintre Liviu Dragnea și șeful PSD Neamț. „Ce e mai periculos pentru judeţul Neamţ e că un personaj construit pe acelaşi calapod ca Liviu Dragnea îşi doreşte, cu acelaşi scop, să păstorească judeţul. Ionel Arsene vrea să devină baronul de Neamţ. Aud că se laudă peste tot cu relaţia bună pe care o are cu noul preşedinte ales al PSD. E normal: cine se aseamănă se adună”, a explicat Mugur Cozmanciuc.

„O altă piatră de moară de gâtul lui Liviu Dragnea este legătura sa cu Victor Ponta. Pentru România, Liviu Dragnea  înseamnă  acelaşi  lucru  ca  Victor Ponta. Liviu Dragnea a fost numărul 2 din PSD aproape pe tot parcursul guvernării dezastruoase Ponta. A fost în fruntea unuia dintre cele mai importante ministere şi l-a susţinut pe Victor Ponta, mai ales în momentele în care i se cerea demisia. Dacă imediat după alegerile prezidenţiale Dragnea spunea că Victor Ponta n-are de ce să plece din fruntea Guvernului, după ce premierul a fost trimis în judecată i-a acordat susţinerea prin picarea moţiunii de cenzură depuse de PNL Asemănarea între cei doi apare şi în ceea ce priveşte problemele din justiţie: Liviu Dragnea este condamnat în primă instanţă, iar Victor Ponta este trimis în judecată. Situaţia în care PSD-ul ne pune e de Cartea Recordurilor Negative: avem în fruntea unui partid un om condamnat în primă instanţă pentru infracţiuni electorale şi în fruntea unui guvern ce are ca obiectiv lupta cu evaziunea fiscala fix un om trimis în judecată pentru complicitate la evaziune fiscală. Aceasta este oferta politică a PSD”, a mai spus acesta.

Legat de proiectul de lege al votului prin corespondență, co-președintele PNL Neamț Mugur Cozmanciuc a subliniat că acesta „reprezintă angajamentul din alegerile prezidenţiale luat atât de Klaus Iohannis, cât şi de PNL”. „Este şi angajamentul rezultat din consultările de la Palatul Cotroceni, de la începutul acestui an, care trebuia implementat în sesiunea parlamentară care s-a încheiat la finalul lunii iunie. Şi dacă PNL a depus în Parlament proiectul legii prin corespondenţă încă din luna martie, din cauza cui credeţi că acest proiect n-a fost adoptat, aşa cum a fost stabilit, în sesiunea anterioară? PSD-ul n-a făcut nimic altceva decât să tergiverseze şi să tragă de timp în speranţa că vor reuşi să intre în ultimul an până la alegerile parlamentare şi astfel votul prin corespondenţă nu se va implementa. Mâine, proiectul legii prin corespondenţă va intra în plenul Senatului şi sper că în cel mai scurt timp posibil el va fi adoptat. M-am bucurat să văd că proiectul propus de Autoritatea Electorală Permanentă este în proporţie de 90% proiectul depus de PNL în Parlament. Asta arată încă o dată că demersul nostru a fost unul sincer, spre deosebire de cel al actualei Puteri, în frunte cu PSD. bIar apropo de PSD, am văzut că săptămâna trecută au avut o modalitate foarte  haioasă de a-şi lege preşedintele, dar pentru asta o las pe Monica Anton, purtătorul de cuvânt al PNL, să vă spună mai multe”, a conchis Mugur Cozmanciuc.

La rândul lui, co-președintele PNL Neamț, Alexandru Drăgan a atras atenția că “pentru judeţul Neamţ Liviu Dragnea este exponentul împărţirii fondurilor pe criterii politice şi cel care a propus ordonanţa traseismului politic („Ordonanţa lui Dragnea”), cea prin care mii de primari şi consilieri locali au schimbat partidul”. „Ministerul Dezvoltării, sub tutela lui Liviu Dragnea, n-a reprezentat nimic altceva decât o puşculiţă de partid prin care au fost avantajaţi primarii PSD şi condamnaţi la a nu primi investiţii milioane de români care îşi aleseseră un primar dintr-un alt partid. Iar acest lucru l-am văzut foarte bine în judeţul nostru. În guvernarea Ponta, şi sub atenta împărţire a lui Dragnea, numeroşi nemţeni au fost privaţi de investiţii doar pentru că au avut primar de altă culoare politică. Să mai amintesc situaţia municipiului Piatra Neamţ? Cred că nu-i nevoie”, a mai spus liderul liberal.

„Eu sunt primar de atâţia ani. Am lucrat cu toţi preşedinţii de Consiliu Judeţean şi vă spun sincer: chiar nu mai vreau ca vreun primar să treacă prin ce-am trecut eu. Nu mai vreau ca un proiect să nu poată fi făcut pentru că unii sau alţii se uită întâi dacă eşti primar de-al lor. Şi vă întreb pe dumneavoastră, că-l cunoaşteţi mai bine ca mine, credeţi că domnul Arsene, care-şi doreşti cu atâta ardoare să fie baron peste judeţul ăsta, va face asta? Eu sunt sigur că nu. De asta noi trebuie să facem tot ce ne stă în putinţă ca de la anul judeţul Neamţ să aibă parte de o administraţie liberală. Şi pentru că tot vorbim de asemănările dintre PSD şi Liviu Dragnea, duplicitatea lui Liviu Dragnea se vede cel mai bine în cazul votului prin corespondenţă: dacă acum tergiversează pe cât se poate adoptarea proiectului şi acuză PNL pe nedrept, în campania pentru alegerile prezidenţiale acuza alte instituţii (Autoritatea Electorală Permanentă) şi lăsa de înţeles că tot ce s-a întâmplat în diaspora a fost o mascaradă pusă la cale. La fel ca Victor Ponta, la fel ca Liviu Dragnea, PSD-iştilor le-a fost, le este şi le va fi frică de votul românilor din diaspora”, a concluzionat Alexandru Drăgan.

Mai mult, purtătorul de cuvânt al PNL Neamț, Monica Anton, a subliniat că „modalitatea prin care a fost ales noul preşedinte PSD demonstrează că  politica lui Victor Ponta, „nu contează realitatea, contează ce spunem noi” se aplică şi în era Dragnea”. „Legat de congresul lor de astăzi, a fost o chestiune care m-a frapat şi m-a întristat în aceeaşi măsură. S-au bătut cu pumnul în piept legat de cum luptă ei pentru egalitate de gen în politică, de cum femeile trebuie să aibă aceleaşi şanse ca bărbaţii, şi le-au oferit 4 funcţii de vicepreşedinte, speciale pentru femeile din partid. Păi dacă tot vor egalitate, de ce nu le-au dat acelaşi număr de funcţii de vicepreşedinte ca bărbaţilor? Sau de ce nu le-au lăsat să concureze pe aceleaşi funcţii cu colegii lor? O nouă mostră de lucruri făcute doar de ochii lumii”, a mai spus purtătorul de cuvânt al PNL.

PUBLICITATE