Motivul scandalului dintre romii din Târgu-Neamţ. Au intervenit 25 de oameni ai legii

A fost scandal în stradă la Târgu-Neamţ unde două familii de romi s-au încăierat cu pari şi drugi de metal.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Scandalagii nu s-au lăsat intimidaţi nici de focuri de armă trase în aer, nici de ameninţarea electroşocurilor. Cearta a pornit după ce doi bărbaţi au revendicat paternitatea aceluiaşi copil.informează ProTV

Romii s-au încăierat ca pe câmpul de luptă dar nicio persoană nu a fost rănită. Au smuls de pe marginea drumului scânduri, ţevi de metal şi pari şi le-au aruncat unii într-alţii. De la încăierare nu s-au dat înapoi nici femeile, care s-au înarmat şi ele şi au luptat cot la cot cu bărbaţii lor.

La sosirea unui echipaj de poliţie cu sirena pornită, lupta continuă neîntreruptă. Atunci un poliţist intră în mijlocul acţiunii înarmat cu un pistol şi îi somează pe scandalagii. Cele două tabere parcă nici nu-l văd. La un moment dat se aud focuri de armă, dar încăierarea nu se opreşte. Câteva minute mai târziu, bătaia se mută pe o altă stradă. Agenţii au folosit inclusiv un dispozitiv cu electroşocuri ca să-i sperie pe bătăuşi. Poliţiştii ajung în final să-i fugărească folosind aparatul în urma lor.

În total 25 de oameni ai legii au participat la intervenţie: poliţişti, jardarmi şi agenţi SAT. Poliţiştii spun că au tras în total 5 focuri de armă în plan vertical şi nimeni nu a fost rănit.

Geamurile unui autoturism şi al unui magazin au fost sparte în timpul încăierării, iar 10 persoane au fost reţinute pentru tulburarea liniştii publice.

Vezi și [VIDEO] Neamț: Imagini noi cu luptele din mijlocul orașului. S-au tras focuri de armă

Comunicatul IPJ Neamț:

În seara de 5 iulie a.c., în jurul orelor 21.30 , poliţiştii din cadrul Poliţiei Oraşului Târgu Neamţ au fost sesizaţi de către o persoană, despre un conflict între mai multe persoane, pe o stradă din Târgu Neamţ.

Imediat, la faţa locului s-a deplasat un echipaj format din 2 poliţişti de la ordine publică, iar ulterior a intervenit şi un echipaj al poliţiei rutiere, împreună cu poliţia locală.

În vederea dispersării persoanelor angrenate în conflict, unul din primii poliţişti ajunşi la faţa locului, a tras în plan vertical cinci focuri de avertisment.

În continuare s-a solicitat intervenţia luptătorilor din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale şi a jandarmilor.

Au fost identificate zece persoane cu vârste între 27 de ani şi 46 de ani, din localitatea Vânători Neamţ, care au fost conduse la sediul poliţei şi audiate, împotriva cărora s-a luat măsura reţinerii pentru 24 ore.

Acestea au fost încarcerate în arestul IPJ Neamţ, iar astăzi urmează să fie prezentate Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu Neamţ, cu propunerea luării unei măsuri preventive.

În cauză sunt continuate cercetările sub aspectul comiterii infracțiunilor de tulburarea ordinii şi liniştii publice şi încăierare.

PUBLICITATE