Monica Anton: refuz sa cred ca in cazul Apa Serv, PSD Neamt pune mai presus interesele de partid decat cele ale comunitatii

Comunicat de presă

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

În urma articolelor din presa locală și a zvonurilor care circulă în opinia publică cu privire la o posibilă schimbare a conducerii companiei județene Apa Serv S.A, aflată în subordinea Consiliului Județean, în calitate de ocupant al unei funcții în administrația locală mă simt obligată să trag un semnal public de alarmă cu privire la această posibilă situație.

Mai mulți jurnaliști au vorbit despre acest scenariu care ar avea că miză gestionarea fondurilor proiectului de extindere a rețelei de apă și canal, proiect ce va fi derulat cu fonduri europene în valoare de peste 150 de milioane de euro. Iar scenariile puse pe tapet de presa locală par veridice ținând cont că în ultima vreme am avut parte de amenințări cu demiterea a conducerii companiei Apa Serv, dar și de demisii din Adunarea Generală a Acționarilor.

Refuz să cred că un proiect de o asemenea anvergură și de o importanță atât de mare pentru locuitorii județului Neamț poate constitui o miză personală, ajungând astfel să fie deturnat și folosit în beneficiul unui partid sau a unor persoane. Refuz să cred că există premisele ca pentru unii membri ai PSD sau UNPR gradul de iresponsabilitate să fie atât de mare încât interesele personale și de partid să fie puse înaintea interesului comunității. De aceea mă simt obligată să am această poziție publică și să afirm răspicat că scenariul vehiculat de presă nu trebuie să devină realitate.

Ne-am obișnuit ca pentru ‘stânga’ politică transparența și competența în administrație să fie vorbe goale, ne-am obișnuit ca pentru guvernul actual investițiile și zona Moldovei să nu reprezinte priorități, însă măcar atunci când avem șansa să accesăm fonduri europene în scopul implementării unor proiecte vitale pentru județul Neamț să fim siguri că aceste proiecte sunt duse la capăt fără implicarea unor figuri politice obișnuite cu ‘căpușarea’ fondurilor publice.

Închei prin a ruga presa locală să sesizeze în continuare orice fapt care ridică semne de întrebare legat de acest posibil scenariu ‘negru’ pentru județul Neamț și asigur pe toată lumea că Partidul Național Liberal, prin reprezentanții săi care ocupă funcții în administrație, va face tot ce-i stă în putință pentru a se asigura că acest proiect de extindere a rețelei de apă-canal nu va fi ‘virusat’ politic, așa cum s-a întâmplat de atâtea ori în administrația ‘roșie’.

Monica Anton

Consilier local Piatra Neamț

 

sursa Agerpres

PUBLICITATE