Moldova a fost uitată de PSD. Proiectele importante pentru nemțeni, respinse.


Prin bugetul adoptat marți, 7 februarie, de majoritatea parlamentară care susține Guvernul, se vede clar că zona Moldovei a fost ignorată, fiind lăsat de-o parte cel mai important obiectiv: autostrada Iași – Târgu Neamț – Târgu Mureș. Și nu numai, mai multe amendamente prin care s-au solicitat bani pentru proiecte importante pentru nemțeni și pentru alte județe din zona Moldovei au fost respinse, iar majoritatea parlamentarilor social-democrați au votat împotriva adoptării acestora.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

De aceea, ca un vot de blam, dacă putem spune așa, eu și colegii mei parlamentari liberali am votat împotriva bugetului pe anul 2017. Decizia luată de parlamentarii PNL se bazează pe următoarele argumente: este un buget care nu susține economia de piață, parteneriatul, nu susține investițiile și este un buget pentru consum.

De asemenea, pentru noi parlamentarii din zona Moldovei este o veste tristă pentru că bugetul nu prevede fonduri pentru autostrada Unirii, care ar însemna șansa Moldovei să recupereze decalajul de dezvoltare, să fie create noi locuri de muncă și noi oportunități pentru investitorii români sau străini.

”Este de neînțeles că social-democrații îi pedepsesc pe cei care i-au ales să le ofere un trai de viață mai bun. Potrivit proiectului de buget propus, zona Moldovei este lăsată din nou la coadă, trecută la capitolul altele. Nu le pasă că există proiecte, precum autostrada Unirii, care ar ajuta la dezvoltarea acestei zone. Trag un semnal de alarmă să reevalueze și să ofere ceea ce au promis. Autostrada Unirii nu trebuie ignorată, pentru că este una din șansele ca cetățenilor să li se ofere oportunități să trăiască mai bine”, a declarat președintele PNL Neamț, Mugur Cozmanciuc.

Vezi și Investiții pentru județul Neamț, cerute de parlamentarii PNL de la Guvern

D.M.B.
sursa: comunicat PNL
PUBLICITATE