Modificări la Declarația 600: termenul de depunere, amânat. Se schimbă plafonul (surse)

Noul termen de depunere a declaraţiei 600 va fi amânat până la 31 martie, scrie Economica citând unele surse. În plus, ar putea fi făcute modificări și la plafon (1.900 de lei pe lună, 22.800 de lei pe an), astfel încât mai puţine persoane să fie  obligate să depună fomularul 600 la ANAF.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Ei vor plăti CAS de 25% şi CASS de 10%, dar baza de calcul aleasă poate fi salariul minim brut pe economie, nu tot venitul realizat. Contribuţiile totale ar fi urmat să fie astfel de circa 8.000 de lei pe an, plătibile în patru tranşe trimestriale, la finalul ultimei luni a primului trimestru.
Cine obţine venituri mai mici, nu este obligat să depună declaraţia şi nici să plătească aceste contribuţii.

Declarația 600 a fost subiectul unor discuții în PSD, între ministrul Finanțelor, Ionuț Mișa, și Liviu Dragnea. Așadar, această declarație ar putea fi eliminată.

Declarația 600 trebuia depusă până la 31 ianuarie 2018 de către cei care, în 2017, au obținut venituri din activități independente echivalente cu cel puțin 12 salarii minime pe an. Fiscul a anunțat anterior că, din 15 ianuarie, formularul poate fi depus, pe lângă ghișeu, și în format electronic (vezi articol – AICI). Depunerea formularului pin intermediul SPV ar scuti de o deplasare la ghișeu sau de trimiterea prin poștă, cu confirmare de primire.

PUBLICITATE