Moaștele Sfintei Mucenițe Varvara, la Catedrala Arhiepiscopală din Roman

Fragmente din moaștele Sfintei Mucenițe Varvara sunt așezate spre cinstire în Catedrala Arhiepiscopală din Roman. Sfintele moaște vor rămâne până în data de 2 decembrie în sfântul locaș, după care vor pleca la Târgu Ocna.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Moaștele Sfintei Varvara au fost dăruite de IPS Agatanghel, Mitropolit de Odessa și Izmail, pentru sfântul locaș situat la 240 de metri sub nivelul solului, în Salina de la Târgu Ocna.

Conform site-ului oficial al Eparhiei, IPS Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului, a primit fragmentele din moaștele sfintei de la delegatul IPS Agatanghel, preotul protoiereu Rustik.

Înaltpreasfinția Sa a mulțumit pentru darul primit și a oferit la rândul său ierarhului ucrainean stema Arhiepiscopiei Romanului şi Bacăului având în centru icoana Sfintei Cuvioase Parascheva, aşa cum este reprezentată pe fresca originală.

Biserica din sare de la Salina Târgu Ocna a fost zidită și amenajată în perioada aprilie-decembrie 1992. Sfântul locaș a fost ctitorit exclusiv de minerii ce trudesc acolo și se află situat la o adâncime de 240 de metri.

Sfânta Muceniță Varvara este protectoarea minerilor, arhitecților și a constructorilor creștini ortodocși. Mucenița a trăit pe vremea împăratului Maximian (284-305) la Heliopolis.

sursa articol: basilica.ro
PUBLICITATE