Miting cu japca? În Neamț „fiecare primar de comună are normă de minim 15 oameni!”

Grupul civic Geeks for Democracy a lansat site-ul MitingcuJapca.ro, unde îi încurajează pe cetățenii din țară care sunt constrânși să participe la mitingul organizat de PSD (sâmbătă, 9 iunie) să povestească despre aceste abuzuri.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Mai multe persoane au postat deja mesaje în care se plâng că au fost amenințate că vor fi concediate sau că vor suporta unele consecințe, dacă nu își aduc la miting inclusiv membrii familiei, în timp ce altora li se promit favoruri dacă participă la manifestație.

Printre mărturiile celor care au scris pe această platformă se găsește și un mesaj referitor la cum se mobilizează cei de la PSD Neamț pentru a participa la miting:

Neamt – Seful PSD Neamt
Fiecare primar de comuna are norma de minim 15 oameni! oamenilor trebuie sa li se asigure transportul si masa!” – apare într-un mesaj pe acest site.

Dacă ar fi să calculăm, la numărul de 1800 de persoane, cât și-au propus cei din PSD Neamț să ducă la București, „norma” de 15 oameni pe comună (la care se vor adăuga și un număr mai mare de participanți din orașe) se justifică.

De reținut este că pe acest site fiecare poate să spună ce vrea sub protecția anonimatului. Oricine vrea scrie (fără a veni cu dovezi, iar datele personale sunt opționale) cum este obligat să vină la protestul PSD.

„Pe data de 9 iunie are loc in Piata Victoriei un miting organizat de coalitia de guvernare.
S-a anuntat ca vor fi adusi din fiecare judet intre in 3000 si 15000 de oameni.
Deja sunt semnale ca anumite persoane din administratia locala fac presiuni pentru a aduce oameni la Bucuresti. Abuzand astfel de pozitia lor publica.
Daca ai trecut printr-o astfel de situatie sau stii pe cineva care este supus presiunilor, completeaza formularul.
Datele vor fi folosite pentru anchete de presa. Datele personale (nume, email/telefon) sunt optionale si vor fi folosite doar pentru clarificarea situatiei.” – se arată în descrierea site-ului.

Întrebările din chestionar sună așa:

  • Asupra cui au fost exercitate presiunile?
  • Localitatea unde s-au facut presiunile
  • Cine a facut aceste presiuni?
  • Mai multe detalii despre această situatie (cand, unde, care a fost forma de presiune/influentare)
  • Daca dorești să fii contact pentru a detalia, lasă o modalitate de contact (nume + telefon sau email)
  • Doresc asistenta juridica pentru a depune o plangere penala in privinta acestui abuz (ATENTIE: Lasati datele de contact)

Vezi site-ul – AICI

PUBLICITATE