Misiunile ISU Neamț: Două incendii provocate de trăsnet, degajare arbori și evacuare apă din gospodării

Miercuri, 12.07.2017, la ora 12:42, Dispeceratul Integrat ISU – Ambulanță al județului Neamț a fost anunțat, prin Sistemul național unic pentru apeluri de urgență „112”, despre producerea unui incendiu la un stog de fân în satul Grozăveşti, comuna Hangu. Pentru localizarea și stingerea incendiului s-au deplasat şapte pompieri militari cu o autospecială de stingere şi o ambulanţă SMURD(EPA) din cadrul Gărzii II Poiana Teiului şi un pompier voluntar din cadrul SVSU Hangu. Intervenţia a fost dificilă din cauza lipsei căilor de acces, stogul de fân aflându-se pe un deal.
În urma evenimentului au ars cca. 5 tone de fân
Împrejurarea determinantă a producerii incendiului a fost ,,trăsnet”.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Miercuri, 12.07.2017, la ora 12:57, Dispeceratul Integrat ISU – Ambulanță al județului Neamț a fost anunțat, prin Sistemul național unic pentru apeluri de urgență „112”, despre producerea unui incendiu la o anexă gospodărească în satul Dolheşti, comuna Pipirig. Pentru localizarea și stingerea incendiului s-au deplasat şase pompieri militari cu două autospeciale de stingere din cadrul Detașamentului de Pompieri Tîrgu Neamţ şi patru pompieri voluntari cu o autospecială de stingere din cadrul Serviului Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă al comunei Pipirig.
În urma evenimentului au ars cca. 20 mp acoperiş cu astereală din lemn şi învelitoare din azbociment şi cca. 3 tone de fân.
Împrejurarea determinantă a producerii incendiului a fost ,,trăsnet”.

Misiuni executate de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă ,,Petrodava” al judeţului Neamţ privind gestionarea situaţiilor de urgenţă generate de fenomenele meteorologice periculoase, pentru perioada  12.07.2017 ora 12:00 – 13.07.2017 ora 08:00:

  • o misiune degajare arbori căzuţi pe partea carosabilă pe DN 15 pe raza orașului Bicaz – zona Potoci. Garda II Poiana Teiului a acţionat cu doi pompieri militari, o autospecială de stingere şi un motofierăstrău.
  • o misiune degajare arbore căzut pe partea carosabilă în municipiul Roman, str. Walter Mărăcineanu. Detaşamentul de pompieri Roman a acţionat cu opt pompieri militari, o autospecială de stingere, o ambulanţă SMURD(EPA) şi un motofierăstrău.
  • o misiune de evacuare a apei din două curți în com. Brusturi. Detaşamentul de pompieri Tîrgu Neamţ a acţionat cu doi pompieri militari, un autoturism de serviciu și o motopompă transportabilă;
  • o misiune de evacuare a apei din două curţi în com. Răuceşti, sat. Oglinzi. Detaşamentul de pompieri Tîrgu Neamţ a acţionat cu trei pompieri militari, o autospecială de stingere şi o motopompă transportabilă.

Tot miercuri, 12.07.2017, la ora 12:46, Dispeceratul Integrat ISU – Ambulanță al județului Neamț a fost anunțat, prin Sistemul național unic pentru apeluri de urgență „112”, despre producerea unui incendiu la un apartament în municipiul Roman, str. Walter Mărăcineanu. Pentru localizarea și stingerea incendiului s-au deplasat opt pompieri militari cu o autospecială de stingere şi o ambulanţă SMURD(EPA) din cadrul Detașamentului de Pompieri Roman. Ajunşi la locul intervenţiei, pompierii militari romaşcani, au constatat că incendiul se manifesta la un conductor electric care alimenta cuptorul aragazului.
În urma evenimentului au ars cca. 2 ml conductor electric. 
Împrejurarea determinantă a producerii incendiului a fost ,,scurtcircuit la un cablu electric defect”.

PUBLICITATE