Misiune de salvare a patru persoane blocate în lift la Spitalul Județean de Urgență din Piatra-Neamț

Marți, 15 mai, în jurul orei 11:30, Dispeceratul Integrat ISU – Ambulanță al județului Neamț a fost anunțat, prin Sistemul național unic pentru apeluri de urgență 112”, pentru a interveni într-o misiune de salvare a unor persoane blocate în lift la Spitalul Județean de Urgență din Piatra-Neamț.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Din primele informații, ar fi vorba despre o doamnă care a născut acasă. O ambulanță, de la Serviciul de Ambulanță Județean (SAJ) Neamț a fost acasă la ea să o aducă la spital. Medicul a urcat cu copilul aflat într-un incubator cu liftul, după care urma să urce și lăuza cu echipajul de la SAJ. Liftul s-a blocat între etaje iar echipajul de la SAJ a sunat la „112”.

La locul evenimentului s-au deplasat două echipaje de pompieri militari cu o autospecială complexă de intervenție și o autospecială de descarcerare din cadrul Detașamentului de pompieri Piatra-Neamț.

Au fost 4 persoane blocate în lift între etajele 3 și 4. Până la sosirea forțelor ISU a fost anunțat și mecanicul care deservește aceste lifturi. Acesta a intervenit pentru deblocarea ușii liftului, fiind evacuate toate persoanele fără alte probleme. – informează purtătorul de cuvânt al ISU Neamț, care a precizat că liftul a fost deblocat de mecanic, fără intervenția pompierilor.

Misiunea s-a încheiat în câteva minute și au fost evacuate persoanele rămase blocate în lift.

PUBLICITATE