Misiune de amploare in Neamt pentru proiectile neexplodate

Marți, 01.09 a.c., la ora 12:06, un bărbat în vârstă de 65 de ani din comună Bogicea, satul Căușeni, a anunțat Dispeceratul ISU — Ambulanță Neamț că descoperit un element de muniție, în timp ce săpa în fața locuinței, pentru amenajarea unei rigole de scurgere a apei. Echipa pirotehnică a unității, formată din doi subofițeri, a ridicat un proiectil exploziv cal. 37 mm., în vederea depozitării și, ulterior a distrugerii în condiții de siguranță. Militarii au efectuat cercetarea zonei, pe o suprafață de 30 mp., și nu au descoperit alte elemente de muniție.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Misiune de distrugere a muniției

Astăzi, în comună Dragomirești, într-un poligon temporar, echipa pirotehnică a Inspectoratului pentru Situații de Urgență ‘Petrodava’ al județului Neamț va execută o misiune de distrugere a elementelor de muniție ridicate de pe teritoriul județului. În cadrul activității, vor fi distruse șapte proiectile, patru lovituri de aruncător și opt grenade de mână.

Pentru a preveni eventuale evenimente nedorite, răniri sau chiar decese, ce ar putea fi produse prin declanșarea elementelor de muniție, Inspectoratul pentru Situații de Urgență ‘Petrodava’ al județului Neamț reamintește modul corect de comportare la descoperirea acestora:

Anunțați imediat evenimentul, prin apel la ‘112’;

Nu atingeți elementele de muniție, declanșarea acestora poate duce la rănire sau chiar la deces;

Izolați zona și nu permiteți nimănui accesul în apropierea elementelor de muniție, până la sosirea echipei pirotehnice, singura abilitată să execute misiuni de asanare a teritoriului, în condiții de siguranță.

 

COMPARTIMENTUL INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE

Lt. Andrei GRANCEA

 

sursa AGERPRES

PUBLICITATE