Mișcare surpriză! Descindere în forță a procurorilor DNA în sediul Guvernului României (31 iulie)

Mai mulți polițiști și un procuror DNA au descins luni, 31 iulie, la sediul Guvernului României, de unde au ridicat documente de la Secretariatul General al Guvernului.

Aceștia au ridicat acte legate de un dosar penal, în care, potrivit surselor, ar fi vizat Secretariatul General al Guvernului, condus de Mihai Busuioc, un apropiat al lui Liviu Dragnea.
O altă țintă a procurorilor a fost sediul Ministerului pentru Relația cu Parlamentul. Acesta se află tot la Palatul Victoria și e condus de Viorel Ilie, numit nou în guvernul Mihai Tudose.
De asemenea, ar fi fost audiaţi mai mulţi angajaţi ai Executivului. – potrivit surselor juridice citate de Realitatea TV

Mihai Busuioc a fost numit în această funcție de fostul premier Sorin Grindeanu, schimbat tot de el din funcție și numit înapoi de actualul premier, Mihai Tudose. Mihai Busuioc fusese demis de Sorin Grindeanu, pe finalul mandatului său, iar Victor Ponta îi luase locul. Atunci s-au făcut amenințări cu plângeri penale la DNA.

Ca răspuns la solicitările formulate de reprezentanți ai mass media în contextul apariției în spațiul public a unor informații, Biroul de Informare și Relații Publice este abilitat să transmită următoarele:
Ca urmare a obținerii autorizărilor legale de la instanța competentă, în cursul zilei de 31 iulie 2017, între orele 15.00 – 19.00, au fost efectuate percheziții domiciliare în 5 locații situate în sediul unei instituții publice din București.
Perchezițiile au fost efectuate în cadrul unui dosar penal aflat pe rolul Secției de combatere a corupției, dosar ce vizează suspiciuni privind săvârșirea unor infracțiuni asimilate infracțiunilor de corupție comise în cursul lunii iulie 2017.
Raportat la actele procedurale efectuate în prezenta cauză, precizăm că, atunci când împrejurările vor permite, vom fi în măsură să oferim detalii suplimentare. – se arată în comunicatul DNA