Ministrul Sănătății: Virusul a suferit mutații. Explicații în cazul celor 3 români reinfectați cu noul coronavirus

Nelu Tătaru, ministrul Sănătății, a explicat că noul coronavirus a suferit mutații, tocmai de aceea au apărut cazuri de reinfectări, cum este situația celor 3 persoane de la Sibiu, care inițial se vindecaseră, iar acum au din nou teste pozitive.

Grupul științific de la nivelul Ministerului Sănătății evaluează aceste cazuri și una din concluzii ar fi că există tulpini diferite. Gândiți-vă, și atunci când facem un vaccin antigripal, îl facem tetravalent, pentru patru tulpini bănuite”, a declarat Nelu Tătaru la Digi24.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Sunt mutații și mutații la nivel genomic, la nivelul acestui virus și atunci trebuie să acționăm ca atare. (…) Specialiștii bănuiau și bănuim în continuare, până edificăm aceste tulpini și le vedem și componența genomică”, a mai adăugat ministrul Sănătății.

Trei sibieni care s-au vindecat după ce au fost infectați cu coronavirus au ajuns din nou la spital din cauza bolii COVID-19.

Aceștia au fost reconfirmați luni cu COVID-19, iar medicul șef al Secției Clinice Boli Infecțioase din cadrul Spitalului Județean Sibiu, conf. univ. dr. Victoria Bîrluțiu, susține că cel mai probabil sunt două tulpini diferite ale virusului.

Deși au avut același virus, pacienții care s-au infectat a doua oară au avut cu totul alt simptom al bolii.

PUBLICITATE