Ministrul Sănătății nu exclude revenirea restricțiilor de circulație

Autoritățile iau în calcul restricționarea circulației în anumite localități, dacă apar focare de coronavirus, a anunțat Nelu Tătaru, ministrul Sănătății, duminică seara, la Digi24.

Tătaru a declarat că bilanțul de astăzi arată că „avem o rată de infectare de 4%, avem o transmitere comunitară accentuată”.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Întrebat dacă prin focare unde se vor lua noi măsuri se referă și la județe, ministrul Sănătății a declarat:

Ne referim și la activități economice dar și la județe (pe lângă Suceava, București n.red.). Uitați-vă la Neamț, Botoșani, Brașov, cu un număr mare de cazuri de infectare. Avem, în schimb, acele focare pe care le gestionăm de o perioadă mai lungă de timp, care sunt căminele pentru bătrâni sau focarele în spitale. Sunt focare care sunt gestionate în acest moment. Dar apariția, la un moment dat, într-o localitate, într-o comunitate, a mai multe cazuri, vor impune niște măsuri acolo.” – a spus ministrul.

Referindu-se la restricțiile de circulație la nivelul localităților, ministrul Tătaru a declarat că: „odată cu evoluția nefavorabilă, ne gândim și la acest lucru.

Evaluam fiecare comunitate, fiecare focar. Ne implicăm în orice anchetă epidemiologică iar rezultatul acesteia va da și măsura.” – a mai transmis Tătaru.

Ministrul Sănătății a mai spus că autorităţile analizează zone precum Valea Prahovei şi litoralul, întrucât „acolo se respectă cel mai puţin regulile”.

Întrebat dacă va fi impusă carantina în anumite locuri de vacanță, ministrul a spus că nu, dar că „agenții economici trebuie să respecte regulile care au fost stabilite. Dacă nu sunt respectate, se vor lua măsuri la acei agenți economici, mă refer la terase și cluburi unde nu era respectată nicio regulă”.

PUBLICITATE