Acasă Locale Ministrul Muncii: Casa de Pensii Neamț nu performează

Ministrul Muncii: Casa de Pensii Neamț nu performează

Într-o postare pe pagina personală de facebook, ministrul Muncii, Violeta Alexandru, anunţă că termenul de două luni pe care l-a dat caselor de pensii pentru rezolvarea dosarelor restante a expirat.

Potrivit ministrului, deşi mai mult de jumătate dintre judeţele ţării au rezolvat toate problemele, au rămas ”probleme majore la Casa de pensii Alba şi la Sectorul 1”, iar casele de pensii din Neamţ şi Braşov ”încă nu performează”.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

„Au trecut cele 2 luni, termen limită comunicat Caselor județene de pensii pentru recuperarea întârzierilor în recalculările dosare pensii. Ieri a expirat termenul. Aceasta este situația la nivelul țării.

Am insistat foarte mult, uneori chiar peste puterea de înțelegere a unor funcționari (ca să nu spun de acceptare), pentru a schimba radical situația găsită.

Vorbesc despre mii de solicitări cu termen depășit. Mult depășit, în unele situații. Despre care se știa de ani de zile. Nu s-a interesat nimeni de această problemă, nici vorbă să fi vrut să rezolve.

Iată că SE POATE, oameni buni! Oamenii serioși fac diferența. În orice domeniu.

Peste jumătate dintre județele țării nu mai înregistrează întârzieri în recalcularea dosarelor. A se vedea 0 (Zero!!) dosare cu termene întârziate la finalul lunii iunie în dreptul atâtor Case de pensii. Cine ar fi crezut? Mă uit la această listă și mă duc cu gândul la punctul din care am plecat. Totul a fost o luptă, mai ales la început.

Nu mai contează. Iată că SE POATE! Sunt sigură că s-a muncit mult la nivelul caselor teritoriale și le mulțumesc tuturor celor care s-au implicat. Mulțumesc și domnului Președinte Baciu pentru perseverență!

Rămân probleme majore la Casa de pensii Alba (am schimbat conducerea, fosta conducere avea toate scuzele din lume pentru mii, mii de dosare nelucrate, totul a fost o luptă acolo!) dar și la Sectorul 1 – București. Sunt pregătită să iau decizii.

Bucureștiul merge greu, nu sunt mulțumită. În urmă cu puțin timp, casele de pensii din București făceau protest împotriva mea, chemând televiziunile. Voi duce la zero și situația de la București, cu toată rezistența. Neamț, Brașov – încă nu performează.” – a transmis ministrul

Deciziile ministrului survin după ce aceasta a anunțat la începutul lunii iunie că a acordat două luni directorilor Caselor judeţene de pensii pentru a recupera întârzierile pe care le-a constatat în implementarea măsurilor.

PUBLICITATE