Ministrul Educației: Cele trei scenarii pentru reluarea cursurilor

Monica Anisie, Ministrul Educației, a declarat, astăzi, la Digi24 că ministerul are în vedere trei scenarii pentru reluarea cursurilor.

Anisie a precizat că decizia finală ar urma să fie luată cât mai repede, după consultarea cu Ministerul Sănătății.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Pregătim acele scenarii pentru reînceperea cursurilor în anul școlar 2020-2021. Deja în spațiul public au fost menționate aceste scenarii. Într-adevăr avem în vedere să reluăm cursurile în mod clasic, ca și până acum, însă cu respectarea strictă a unor măsuri igienico-sanitare.

Există un alt scenariu, hibrid îi spunem noi, atunci când unii vor fi în sala de clasă și ceilalți de acasă, urmând să facă o rotație în săptămânile următoare și în ultimul scenariu am prevăzut situația în care să învățăm online, cursurile să fie desfășurate de acasă, dar numai în cazul în care situația epidemiologică o va impune”, a declarat ministrul Educației, Monica Anisie.

Aceasta susține că Ministerul Sănătății a transmis un ghid pentru întoarcerea copiilor în clase și că decizia privind modul în care se vor ține cursurile din septembrie trebuie luată cât mai repede pentru a se putea pregăti și autoritățile locale.

Totodată, ministrul sănătății a declarat că Ministerul Educației a început demararea procedurilor de achiziționare a celor 250.000 de tablete, iar până pe 10 septembrie vor ajunge în școli aceste tabletele.

PUBLICITATE