Ministrul Educației: Cele trei scenarii pentru reluarea cursurilor

Monica Anisie, Ministrul Educației, a declarat, astăzi, la Digi24 că ministerul are în vedere trei scenarii pentru reluarea cursurilor.

Anisie a precizat că decizia finală ar urma să fie luată cât mai repede, după consultarea cu Ministerul Sănătății.

Pregătim acele scenarii pentru reînceperea cursurilor în anul școlar 2020-2021. Deja în spațiul public au fost menționate aceste scenarii. Într-adevăr avem în vedere să reluăm cursurile în mod clasic, ca și până acum, însă cu respectarea strictă a unor măsuri igienico-sanitare.

Există un alt scenariu, hibrid îi spunem noi, atunci când unii vor fi în sala de clasă și ceilalți de acasă, urmând să facă o rotație în săptămânile următoare și în ultimul scenariu am prevăzut situația în care să învățăm online, cursurile să fie desfășurate de acasă, dar numai în cazul în care situația epidemiologică o va impune”, a declarat ministrul Educației, Monica Anisie.

Aceasta susține că Ministerul Sănătății a transmis un ghid pentru întoarcerea copiilor în clase și că decizia privind modul în care se vor ține cursurile din septembrie trebuie luată cât mai repede pentru a se putea pregăti și autoritățile locale.

Totodată, ministrul sănătății a declarat că Ministerul Educației a început demararea procedurilor de achiziționare a celor 250.000 de tablete, iar până pe 10 septembrie vor ajunge în școli aceste tabletele.

PUBLICITATE