Ministrul de Interne anunță noi proceduri pentru înmatricularea și radierea vehiculelor

Ministrul de Interne, Marcel Vela, a anunțat noi reglementări pentru simplificarea procesului de înmatriculare, înregistrare și radiere a vehiculelor. 

Astăzi voi semna Ordinul ministrului Afacerilor Interne prin care înmatricularea vehiculelor să poată să fie făcută într-un mod mai eficient, mai simplu, astfel încât cetăţenii să nu mai fie puşi în situaţia în care pierd timpul, stau la cozi în zone aglomerate, mai ales în acestă perioadă delicată din punct de vedere sanitar.” – a declarat Vela

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Prin acest ordin al MAI, toţi dealerii de autoturisme, de autovehicule din România, inclusiv producătorii, cei trei mari producători (Dacia – Renault şi Ford) vor avea posibilitatea să înmatriculeze direct autoturismele noilor proprietari printr-un simplu document, un mandat pe care cumpărătorul îl încheie cu vânzătorul.

El a adăugat că și alte operațiuni, cum sunt radierea, obținerea autorizației provizorii de circulație, obținerea unui duplicat al actului de înmatriculare sau autorizația de circulație pentru noile modele produse, vor putea fi făcute tot digital.

Vom proceda la descentralizarea serviciilor de obținere a permiselor și de înmatriculare a vehiculelor. Totodată, acolo unde există distanțe mare între reședința de județ și locuința cetățenilor, vom face un proiect prin care sediul județean să poată avea un punct de lucru mai aproape de ei.”, a mai spus Vela.

PUBLICITATE