Ministerul Sănătății: Când se va cere certificatul Covid la locul de muncă

Certificatul Covid la locul de muncă va fi introdus în momentul înregistrării unei creşteri susţinute de 3 săptămâni consecutive a numărului de cazuri cu un coeficient de 1,5, iar acordarea de către Guvern a voucherelor gratuite pentru testare va asigura adaptarea agenţilor economici la situaţia creată de introducerea acestuie certificat, arată un comunicat al Ministerul Sănătăţii.

„Ministrul Sănătății a avut o primă întâlnire cu reprezentanți ai mediului de afaceri privind necesitatea pregătirii măsurilor de sănătate publică pentru controlul unui potențial val pandemic.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

În cursul zile de azi, 20.12.2021, a avut loc o întâlnire online cu reprezentanții Coaliției pentru Dezvoltarea României, în contextul pregătirilor de aprobare a legislației care să asigure limitarea răspândirii COVID-19.

Adoptarea legii privind certificatul digital COVID-19, similar cu celelalte state ale UE, trebuie adaptată situației din România și trebuie să țină seama de interesul de sănătate publică, dar și de nevoia de funcționare corespunzătoare a economiei.

Reprezentanții companiilor au discutat cu ministrul Sănătății elementele legate de soluțiile pentru asigurarea continuității activității economice.

Acordarea de către Guvern a voucherelor gratuite pentru testare va asigura adaptarea agenților economici la situația creată de introducerea certificatului COVID-19 și va fi favorabilă controlului pandemiei.

Certificatul va fi introdus în momentul înregistrării  unei creșteri susținute de 3 săptămâni consecutive a numărului de cazuri cu un coeficient de 1,5 iar renunțarea la el se va face după ce trendul devine descendent iar incidența cumulată scade sub 1.” – notează comunicatul transmis de Ministerul Sănătății

PUBLICITATE