Ministerul Educației propune extinderea anului școlar din septembrie 2022. Se ia în calcul revenirea la 3 trimestre

Ministerul Educației propune extinderea anului școlar din septembrie 2022, în condițiile în care predarea online „a generat pierderi”.

Anunțul a fost făcut de Sorin Cîmpeanu, în cadrul unei emisiuni TV.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

„Ministerul Educației va propune, din timp, extinderea anului școlar, începând cu septembrie 2022.

Ministerul Educației oricum susține ideea extinderii perioadei de cursuri pentru învățământul preuniversitar, cu atât mai mult cu cât predarea online a generat pierderi, deci este nevoie de timp pentru recuperarea acestor pierderi”, a declarat ministrul

O altă variantă luată în calcul este și revenirea anului școlar la trei trimestre: „Sunt argumente pro și argumente contra. Este nevoie de consultare publică„.

Sorin Cîmpeanu va organzia consultări cu asociațiile din învățământ și ale părinților.

Elevii şi părinţii au cerut mai multe zile de şcoală şi vacanţe mai scurte

Zilele trecute, mai multe asociații de elevi și organizații neguvernamentale au cerut mărirea numărului de zile ale unui an şcolar şi vacanţe mai scurte, ritmice şi periodice, considerând că vacanţele lungi afectează major copiii.

De asemenea, au solicitat ca anul şcolar viitor să înceapă la 1 septembrie.

Societatea Academică Română a iniţiat un apel, semnat de asociaţii ale elevilor din mai multe multe judeţe şi de ONG-uri, pe care l-au adresat Guvernului şi Parlamentului.

Asociaţiile au propus ca școlar să aibă un număr mediu de zile echivalent cu cel din primele 10% ţări în topul testărilor PISA, începerea cursurilor la 1 septembrie 2021 în următorul an şcolar şi vacanţe mai scurte, ritmice, periodice, în timpul anului şcolar, considerând că vacanţele lungi afectează major copiii şi nivelul la care ei revin în şcoală.

PUBLICITATE