Ministerul Afacerilor Externe – Doi cetățeni români, între victimele atentatului din Londra

Doi cetateni romani au fost raniti in atacul de miercuri de la Palatul Westminster, informeaza Ministerul de Externe intr-un comunicat de presa. Cele doua victime au fost transportate la spitalele din zona pentru a primi ingrijiri medicale.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Patru persoane au murit și cel puțin 20 au fost răniți în urma atacului terorist care a avut loc miercuri în apropiere de sediul Parlamentului britanic. Un barbat a intrat cu masina in multimea de pe Podul Westminster si apoi in gardul Parlamentului britanic.

O masina a intrat in viteza intr-un grup de pietoni de pe Podul Westminster, ranind mai multe persoane, dupa care a incercat sa treaca prin gardul Parlamentului. Un barbat inarmat cu un cutit i-a atacat pe politistii din zona portii, injunghiind un politist. Atacatorul a fost impuscat. – notează hotnews.ro

„Ministerul Afacerilor Externe exprimă profundul regret și condoleanțe pentru pierderea de vieți omenești în urma atacului care a avut loc astăzi, 22 martie, la Londra. În aceste momente dificile, Ministerul Afacerilor Externe exprimă întreaga solidaritate cu poporul britanic. 

În urma demersurilor de urgență întreprinse de Ambasada României în Regatul Unit al Marii Britanii şi al Irlandei de Nord pe lângă autoritățile locale, cu privire la identificarea cetățeniei victimelor, Ministerul Afacerilor Externe transmite următoarele:

Din cele mai recente informații obținute de la autoritățile locale, au fost identificate 2 persoane de cetățenie română care au fost rănite. Acestea au fost transportate la spitalele din zonă în vederea acordării asistenţei medicale.

Precizăm faptul că cetățenii români pot solicita asistenţă consulară la următoarele numere de telefon: Ambasada României în Regatul Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord +44 20 76027328; +44 20 76029833​; +44 20 76036694​; +44 20 76025193, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanență.

Ambasada României în Regatul Unit al Marii Britanii şi al Irlandei de Nord monitorizează în continuare evoluţia situaţiei, menţine legătura cu autoritățile locale, fiind pregătită să acorde asistenţă consulară, în funcţie de solicitări.” – Se arată în comunicatul MAE

UPDATE: În continuarea informaţiilor referitoare la atacul care a avut loc miercuri, 22 martie, la Londra, Ministerul Afacerilor Externe transmite următoarele:

Imediat după producerea incidentului şi transferul cetăţenilor români la spital pentru îngrijiri, un reprezentant al Celulei de Criză constituită la nivelul misiunii diplomatice a României la Londra s-a deplasat, de îndată ce a fost posibil, la unitatea medicală în vederea obţinerii unor informaţii actualizate cu privire la starea de sănătate a victimelor şi pentru a acorda asistenţă consulară.

Menționăm că una dintre cele 2 persoane de cetăţenie română rănite se află în continuare internată în stare gravă, iar cealaltă, care a fost rănită uşor în urma incidentului, a fost externată.

Ambasada României în Regatul Unit al Marii Britanii şi al Irlandei de Nord menține permanent legătura atât cu familia persoanei aflate în stare gravă, cât și cu cetăţeanul român care a fost externat.

Misiunea diplomatică continuă monitorizarea cazului, mentinând legatura cu unitatea medicală, familia persoanei rănite, precum şi cu autoritățile locale, fiind pregătită să acorde asistenţă consulară, în funcţie de solicitări.

Precizăm faptul că cetățenii români pot solicita asistenţă consulară la următoarele numere de telefon: Ambasada României în Regatul Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord ‪+44 20 76027328; ‪+44 20 76029833 ; ‪+44 20 76036694 ; ‪+44 20 76025193, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanență.

PUBLICITATE