Minciuna PSD are picioare scurte – Dragnea amână tăierea taxelor


Doar două zile au ţinut promisiunile PSD. Atât! La două zile după alegeri Liviu Dragnea (posibil premier) i-a cerut lui Dacian Cioloş, premierului la final de mandat, să amâne prin decizie guvernamentală prevederile din Codul fiscal potrivit cărora, de la 1 ianuarie 2017: supraaciza de 7 eurocenţi este eliminată, la fel ca taxa pe stâlp, iar TVA scade la 19%.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Liviu Dragnea a declarat într-un interviu pentru stiripesurse.ro că l-a rugat pe actualul premier să amâne reducerea sau eliminarea a acestor taxe.

Taxa pe stâlp și supracciza pe carburanți sunt măsuri care au fost introduse în Codul Fiscal în timpul guvernării lui Victor Ponta. De asemenea, eliminarea lor a fost gândită tot de guvernul Ponta. prin urmare, cele trei taxe și eliminări de taxe se regăsesc în Codul Fiscal care a fost promovat de guvernul Ponta.

TVA-ul urma ca de la 1 ianuarie 2017 să piardă un punct procentual, de la 20 la 19%. Impactul unei astfel de măsuri ar fi de 4,3 miliarde de lei.

Solicitarea de amânare a tăierii taxelor vine după ce, în planurile de guvernare ale PSD, Liviu Dragnea anunța că intenționează să elimine peste 100 de taxe și să reducă TVA-ul la 18% din 2018. – notează digi24.ro

D.M.B.
PUBLICITATE