Mihai Tudose, propunerea PSD-ALDE, desemnat premier de președintele Iohannis

Președintele Klaus Iohannis a anunțat că l-a desemnat pe Mihai Tudose, propunerea PSD-ALDE, drept viitor premier. Iohannis și-a motivat decizia spunând că România e în criză politică, iar această criză „dăunează grav României”.

SONDAJ

Cu ce candidat veți vota la alegerile prezidențiale?

View Results

Loading ... Loading ...

După aproape patru ore de consultări cu partidele parlamentare în care a primit două propuneri de premier, preşedintele Klaus Iohannis a anunțat astăzi, 26 iunie, la ora 20:00, decizia pe care a luat-o în privinţa noului prim-ministru al României.

Pe masa şefului statului au ajuns luni două variante: Mihai Tudose, fost ministru al Economiei în Cabinetul Grindeanu, propunerea din partea PSD-ALDE, şi Siegfried Mureşan, europarlamentar, alternativă avansată de PMP.

Mişcarea Populară este singura formaţiune din opoziţie care a venit cu o opţiune care să-l concureze pe Tudose, Traian Băsescu precizând că l-a invitat pe preşedinte să-i dea şansa lui Mureşan să coaguleze o majoritate parlamentară, pentru că el reprezintă „generaţia Macron” şi „generaţia Trudeau”.

Liberalii au decis să rămână în opoziţie şi să nu vină cu o variantă de prim ministru, liderul PNL Ludovic Orban precizând că ipoteza formării unei majorităţi este departe, dar că nu exclude ideea alegerilor anticipate.

USR a cerut retragerea propunerii Mihai Tudose, motivând că acesta nu respectă criteriile de integritate, fiind acuzat că şi-a plagiat o parte din lucrarea de doctorat. – notează gandul.info

PUBLICITATE
loading...