Mihai Fifor desemnat premier interimar. Vezi propunerea PSD pentru funcția de prim-ministru

Președintele României l-a desemnat premier interimar pe Mihai Fifor care să asigure funcționarea guvernului până când PSD va numi o altă persoană după demisia lui Mihai Tudose.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Klaus Iohannis a anunțat, marți, că l-a desemnat pe Mihai Fifor ca premier interimar, că a convocat pentru mâine la consultări partidele parlamentare, întrucât dorește o procedură rapidă pentru instalarea unui nou guivern.

Astăzi s-a stabilit cine va fi noul premier propus de PSD, într-o nouă ședință a CExN PSD. Este vorba de europarlamentarul PSD Viorica Dăncilă. 

Europarlamentarul Viorica Dăncilă a fost votată aproape în unanimitate în CEx să fie premierul susținut de PSD. A fost o singură abținere.

Inițial, au existat două propuneri: Viorica Dăncilă și Ecaterina Andronescu, care a refuzat să fie nominalizată.

Viorica Dăncilă este membră a PSD din 1996. În perioada 2004-2008 a fost președinte al Organizației de Femei PSD Videle și consilier local în aceeași localitate. Din 2005 până în 2009 a fost președinte al Organizației Județene de Femei a PSD Teleorman și membru în Consiliul Național al PSD. Între 2003 și 2011 a fost președinte al Organizației PSD — Oraș Videle.

În prezent, Viorica Dăncilă este președintele Comitetului Executiv al Organizatiei femeilor social democrate din Romania (OFSD).

PUBLICITATE