Metoda „Șmen” a lăsat un tânăr din Neamț fără 1.200 lei

Un tânăr din Pipirig a fost victima unei înșelăciuni prin metoda „Șmen”, pierzând 1.200 lei.

„La data de 21 martie 2023, un tânăr în vârstă de 25 de ani, din localitatea Pipirig a formulat o plângere, la Parchetul de pe lângă Judecătoria Târgu-Neamț, prin care a sesizat faptul că, la aceeași dată a fost înșelat de către o persoană necunoscută, prin metoda denumita „Șmen”,  cu suma de 1.200 lei, urmare a unui schimb de bancnote.” – a transmis Poliția Neamț

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

În urma sesizării, autoritățile au deschis un dosar penal și au demarat cercetările. Investigațiile au dus la identificarea unui bărbat de 49 de ani din municipiul Roman ca fiind principalul suspect.

Deși acesta încerca să se sustragă urmăririi penale, polițiștii din cadrul Formațiunii de Investigații Criminale Târgu-Neamț au executat un mandat de aducere pe data de 03 martie 2024, reușind să-l localizeze pe suspect în propriul său domiciliu.

Bărbatul de 49 de ani a fost condus la sediul Poliției orașului Târgu-Neamț pentru cercetări şi ulterior, prin ordonanța polițiștilor, a fost dispusă reținerea acestuia pentru o perioadă de 24 ore, urmând ca astăzi, acesta să fie prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu-Neamț, cu propunere de luare a unei măsuri preventive.

Acțiunea a beneficiat de sprijinul polițiștilor din cardul Biroului Investigații Criminale Roman și al luptătorilor din cadrul Serviciului Acțiuni Speciale Neamț.” – au mai precizat polițiștii

PUBLICITATE