Meteo: Vremea, în Neamț, în următoarele 24 de ore (15-16 ianuarie)

Prognoza pe 24 ore județul Neamț (intervalul 15 ianuarie, ora 08:00 – 16 ianuarie, ora 08:00)

Vremea va fi deosebit de rece, mai ales noaptea și dimineața. Cerul va fi noros. Noaptea, pe spații din ce în ce mai extinse va ninge, mai consistent în zona de munte. Vântul va sufla slab și moderat cu intensificări trecătoare în zonele joase de relief, iar la munte va atinge și depăși viteze de 90…100 km/h, spulberând zăpada și viscolind ninsoarea.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

– Temperaturimaxime: -1 la 1 grad
– Temperaturi minime: -9 la -7 grade.

Situaţia hidrologică:

Nu sunt în vigoare atenţionări/avertizări hidrologice. Coada lacului Izvorul Muntelui este îngheţată. De la viaductul din Poiana Largului până aval 0,2 km de barajul Topoliceni, pe o lungime de 5 km, tronsonul prezintă aglomerări de gheţuri cu grosimi cuprinse între 0,1-2,0 m. Temperatura aerului la Staţia hidrometrică Frumosu la ora 06:00 era de -4,0 oC. Din amonte nu curge zai pe suprafaţa apei. Nivelurile şi debitele au fost oscilante. Nu s-au semnalat probleme deosebite.

Sunt în vigoare:

– o informare meteorologică valabilă în intervalul 14 ianuarie  ora 14 – 16 ianuarie ora 20, prin care se prognozează că în cea mai mare parte a judeţului, local şi temporar vor fi  intensificări ale vântului, cu viteze la rafală 45..55 km/h, accentuând senzaţia de rece, iar izolat şi trecător zăpada va fi spulberată. Vor fi precipitaţii slabe cantitativ, în special sub formă de ninsoare, iar în cursul zilei de miercuri precipitaţiile vor fi mixte, favorizând depunerile de polei;

– o atenționare meteorologică cod galben valabilă în intervalul 14 ianuarie  ora 14 – 16 ianuarie ora 20, prin care se prognozează că în toată zona de munte vântul va prezenta intensificări cu viteze de 65..80 km/h, temporar va ninge. Ninsorile vor fi mai intense în noaptea de marţi spre miercuri, în special în nordul Carpaţilor Orientali unde se vor acumula cantităţi de 10..15 l/mp. Temporar, pe creste vântul va sufla tare, cu rafale de peste 100..120 km/h,  viscolind şi troienind zăpada, determinând scăderea vizibilităţii.

 

PUBLICITATE