METEO: Vreme mai caldă decât în mod obișnuit pentru această dată în Neamț. Prognoza meteo (7-8 decembrie)

Vremea a fost rece noaptea și dimineața în regiunea Moldovei, însă valorile termice diurne au fost mai ridicate față de normele climatologice specifice datei, îndeosebi în zonele de deal și munte.

Cerul a fost mai mult senin, exceptând sudul Moldovei, unde, în primele ore ale zilei dar și pe parcursul nopții, s-a menținut nebulozitatea stratiformă și izolat s-a semnalat ceață asociată și cu depunere de chiciură.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Vântul a suflat slab și moderat cu intensificări pe crestele montane înalte ce au atins și depășit ușor, viteze de 80 km/h.

Temperaturile maxime s-au situat între: 2 grade la Roman, Darabani, Bacău și 13 grade în Târgu-Neamț, Rădăuți, iar cele minime au fost între -8 grade la Botoșani și 4 grade la Piatra-Neamț, Târgu-Ocna.

În județul Neamț, conform Administrației Naționale de Meteorologie (ANM), termometrele arătau în această dimineață (ora 7:00), următoarele valori:

  • Piatra-Neamț: 5 grade Celsius
  • Roman: -5 grade Celsius
  • Târgu-Neamț: 1 grad Celsius
  • Toaca (Ceahlău): -6 grade Celsius

Stratul de zăpadă a rămas doar pe Ceahlău, unde în această dimineață măsura 7 centimetri.

Prognoza pe 24 de ore în județul Neamț (7-8 decembrie)

Vremea va fi mai caldă decât în mod obișnuit pentru această dată.

Cerul va fi temporar noros. Trecător, pe parcursul nopții, se vor semnala precipitații slabe sub formă de ploaie, iar pe crestele montane va ninge.

Vor fi condiții de producere a poleiului, în primele ore ale zilei, trecător, în zonele depresionare, se va semnala ceață.

Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări pe crestele montane înalte de până la 80 km /h .

Temperaturile maxime în județul Neamț vor ajunge până la 7…11 de grade, iar cele minime se vor situa între -1 și 2 grade.

PUBLICITATE