METEO: Trei zile de caniculă în toată țara (28-30 iulie)

Articolul continuă după anunț

Administrația Naționala de Meteorologie a emis, astăzi, o avertizare meteo de caniculă, disconfort termic accentuat, în toată țara.

INFORMARE METEOROLOGICĂ

Interval de valabilitate: 28 iulie, ora 12:00 – 30 iulie, ora 20:00
Fenomene vizate: disconfort termic;

În intervalul menționat, valorile termice vor continua să crească, astfel încât vremea va deveni călduroasă în cea mai mare parte a țării, caniculară în regiunile extracarpatice.

Se vor înregistra frecvent temperaturi maxime de peste 33…35 de grade, disconfortul termic va fi ridicat, iar pragul critic de 80 de unități al indicelui temperatură-umezeală (ITU) va fi atins în zonele de câmpie și podiș din sudul și estul țării și local din vest.

COD GALBEN

Interval de valabilitate: miercuri și joi (29 și 30 iulie)
Fenomene vizate: caniculă, disconfort termic accentuat;

În cursul zilelor de miercuri (29 iulie) și joi (30 iulie), în cea mai mare parte a Olteniei, Munteniei, Dobrogei și local în Moldova, va fi caniculă, temperaturile maxime vor depăși frecvent 35 de grade, iar pe arii restrânse miercuri și local joi, se vor situa peste 37…38 de grade.

Disconfortul termic va fi accentuat, indicele temperatură-umezeală (ITU) depășind pragul critic de 80 de unități, iar în cursul nopților temperatura aerului nu va coborî sub 20 de grade (nopți tropicale).