METEO: Temperaturi resimțite de -38 de grade în Neamț

Vremea a fost rece, chiar deosebit de rece dimineața și noaptea. 

Temperaturile maxime în județul Neamț au ajuns până la 4…5 grade iar cele minime s-au situat între -12 pe Ceahlău și -1…-2 la Piatra-Neamț, Roman și Târgu-Neamț.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Stratul de zăpadă a rămas doar pe Ceahlău, unde în această dimineață măsura 10 centimetri.

În județul Neamț, conform Administrației Naționale de Meteorologie (ANM), termometrele arătau în această dimineață (ora 7:00), următoarele valori:

  • Piatra-Neamț: -4 grade Celsius
  • Roman: -4 grade Celsius
  • Târgu-Neamț: -3 grad Celsius
  • Toaca (Ceahlău): -13 grade Celsius

Pe Ceahlău, deși termometrele arătau -13 grade, indicele de răcire (temperatura resimțită) a coborât până la -38 de grade, cea mai scăzută valoare din ţară.

În următoarele 24 de ore vremea se va menține rece, mai ales noaptea și dimineața. Cerul va fi degajat.

Vântul va sufla slab și moderat. Noaptea și dimineața, izolat va fi ceață, asociată și cu depunere de chiciură.

Temperaturi maxime vor ajunge la 1… 3 grade iar cele minime vor coborî spre -8… -6 grade.

Valorile termice vor creşte zilele următoare şi ne putem aştepta la valori termice de până la 7…9 grade Celsius în Neamț.

Indicele de racire reprezinta o masura a temperaturii resimtite si depinde de temperatura aerului si de viteza vantului.

Formula matematica a acestui indice a fost conceputa pornind de la analiza modului in care, in situatii de temperaturi scazute si vant intens, stratul termic protector existent in jurul corpului uman este distrus.

Astfel, temperatura corpului devine mai apropiata de cea a aerului inconjurator, iar senzatia de frig va fi mai puternica.

Sunt considerate valori extrem de scazute temperaturile de sub -20 de grade, sau cand indicele de racire coboara sub pragul valoric de -32 de grade

PUBLICITATE