METEO: Temperaturi între -6 și -20 grade în Neamț, în această dimineață (23 februarie)

În județul Neamț, conform Administraţiei Naţionale de Meteorologie (ANM), termometrele arătau marți (23 februarie) dimineața la ora 7:00, următoarele valori:

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Piatra-Neamț: -8 grade Celsius
Roman-6 grade Celsius
Târgu-Neamț-8 grade Celsius
Toaca (Ceahlău): -20 grade Celsius

Județul Neamț se află sub Cod galben de intensificări ale vântului până la ora 16:00, conform unei avertizări ANM. Vântul va avea intensificări cu rafale ce vor depăși 55…65 km/h și izolat 70 km/h, iar pe crestele montane va sufla tare, cu viteze peste 90…100 km/h, viscolind ninsoarea și determinând scăderea vizibilității.

Tot până la ora 16:00 este în vigoare o informare meteo de ninsori și strat nou de zăpadă, intensificări temporare ale vântului, răcire accentuată.

Se vor semnala precipitații în cea mai mare parte a țării. Acestea vor fi mixte în Transilvania și mai ales sub formă de ninsoare în zonele montane, moderate cantitativ în Carpații Meridionali, unde se va depune strat nou de zăpadă, local mai consistent.

În Moldova, Dobrogea, Muntenia și Oltenia, la început vor fi ploi, care se vor transforma treptat în lapoviță și ninsoare.
Vântul va prezenta intensificări temporare, cu rafale de 45…55 km/h. Local se va forma ghețuș.
Vremea se va răci accentuat, devenind deosebit de rece pentru această dată, geroasă noaptea și dimineața, mai ales în regiunile nordice și centrale.

Notă: Vremea se va menține rece până luni (25 februarie).

PUBLICITATE