METEO: Temperaturi de până la 16 grade în Neamț

Vremea a fost mult mai caldă decât în mod obișnuit pentru această dată în regiunea Moldovei.

Cerul a fost temporar noros. Pe arii restrânse în nord-estul Moldovei a plouat, trecător și sub formă de averse însoțite izolat de descărcări electrice iar la altitudini de peste 1500 m a nins.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Vântul a avut intensificări locale cu viteze, în general, de 40…60 km/h, izolat 70 km/h, trecător a luat aspect de vijelie în municipiul Iași, iar pe crestele montane, a depășit 100…120 km/h, viscolind ninsoarea și determinând scăderea vizibilității.

Temperaturile maxime au fost cuprinse între 13 grade la Darabani și 19 grade grade la Focșani iar cele de la ora 5:00 s-au situat între 2 grade la Iași și 12 grade la
Tg.Ocna.

Potrivit ANM, în județul Neamț, maximele au ajuns, ieri, la 16 grade la Târgu-Neamț, 15 grade la Piatra-Neamț, 14 grade la Roman și 0 grade pe Ceahlău.

În județul Neamț, conform Administrației Naționale de Meteorologie (ANM), termometrele arătau în această dimineață (ora 8:00), următoarele valori:

  • Piatra-Neamț: 11 grade Celsius
  • Roman: 7 grade Celsius
  • Târgu-Neamț: 11 grade Celsius
  • Toaca (Ceahlău): -2 grade Celsius

Prognoza pe 24 de ore în județul Neamț (3 februarie)

Vremea va fi în continuare mult mai caldă decât în mod normal pentru această dată deși temperatura aerului va marca o scădere ușoară.

Cerul va fi noros. Ziua, va ploua, iar la altitudini de peste 1500 m, vor predomina ninsorile. În cursul nopții precipitațiile se vor restrânge ca arie.

Vântul va avea intensificări, cu viteze cuprinse între 40 și 60 km/h, iar pe crestele montane cu viteze de 90…100 km/h, spulberând zăpada, viscolind ninsoarea și determinând scăderea vizibilității.

Temperaturile maxime vor fi cuprinse în general între 8 și 10..11 grade, iar cele minime se vor încadra între 1 și 3 grade.

PUBLICITATE