METEO: O nouă informare meteo de ninsori și viscol

Administraţia Naţională de Meteorologie a actualizat astăzi informarea meteo de precipitații moderate cantitativ: ninsori, precipitații mixte și polei, valabilă până miercuri. Meteorologii au emis și un Cod galben de ninsori și viscol în zona Munților Banatului și a Carpaților Meridionali

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

INFORMARE METEOROLOGICĂ

Intervalul : 22 ianuarie, ora 11 – 23 ianuarie, ora 10
Fenomene : precipitații moderate cantitativ: ninsori, precipitații mixte și polei

În intervalul menționat aria precipitațiilor va cuprinde treptat toate regiunile și pe arii restrânse vor fi moderate cantitativ. Acestea vor fi sub formă de ninsoare și local se va depune strat nou de zăpadă, iar în vestul țării trecător vor fi și sub formă de lapoviță și ploaie. În regiunile sud-estice și în extremitatea de sud se vor semnala mai ales ploi. Se va forma polei.

Notă: Până spre sfârșitul săptămânii temporar vor fi precipitații în cea mai mare parte a țării, mai însemnate cantitativ în jumătatea de sud.

COD GALBEN

Intervalul : 22 ianuarie, ora 16 – 23 ianuarie, ora 10
Fenomene : viscol în zona Munților Banatului și a Carpaților Meridionali; ninsori local însemnate cantitativ și strat consistent de zăpadă

În Munții Banatului și în cea mai mare parte a Carpaților Meridionali va ninge viscolit, iar vântul va avea intensificări în special la altitudinile mari, cu rafale de peste 80…90 km/h, zăpada fiind spulberată și troienită, condiții în care vizibilitatea va scădea semnificativ.

În județele Mehedinți, Gorj, Vâlcea și în cea mai mare parte a județelor Argeș și Caraș-Severin va ninge local însemnat cantitativ, iar stratul de zăpadă nou depus va fi consistent.

PUBLICITATE